21:09 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
  382105

  Un vaccin anti-coronavirus care poate fi înghițit ca o pastilă și administrat acasă ar putea începe să fie testat clinic în viitorul apropiat după ce dezvoltatorii său au raportat date preliminare promițătoare

  BRUXELLES, 22 mart – Sputnik. Medicamentul aflat în teste, numit Oravax, este dezvoltat de companiile Oramed Pharmaceuticals (israelo-americană) și Premas Biotech (din India). Cele două companii și-au unit forțele ca să creeze

  Oravax Medical Inc., care speră să combine tehnologia de utilizare orală de la Oramed cu expertiza în vaccinuri de la Premas ca să creeze o nouă metodă de inoculare anti-Covid 19, arată RT

  Un studio pilot desfășurat pe animale a descoperit că vaccinul oral ajută la producerea de antibiotice care creează imunitate împotriva virusului, spune compania. Rezultatele promițătoare au fost dobândite prin administrarea unei singure capsule de Oravax, diferențiind drogul de alte vaccinuri care necesită două doze.

  Prabuddha Kundu, co-fondatorul Premas Biotech, a declarat că administrarea vaccinului va fi ca și cum ai lua o pastilă cu vitamine și că ”suntem mai mult decât sută la sută siguri că tehnologia merge și e promițătoare”. El a adăugat că rezultatele preliminare de la testele pe animale vor fi în curând arătate într-o publicație științifică.

  Nadav Kidron, CEO Oramed, a spus și el că medicamentul pe cale orală va elimina problemele logistice care au apărut pe glob la vaccinarea în masă și că pastila va putea fi luată de oricine din confortul propriei case.

  Medicamentul poate fi mutat la temperatura de frigider și chiar păstrat la temperatura camerei, ușurând problema vaccinurilor tradiționale, care trebuie păstrate la rece extrem înainte de folosire.

  Kidron a mai spus că administrarea orală a vaccinului ar putea însemna și mai puține efecte secundare. Capsulele ar deveni folositoare mai ales dacă vaccinul ar ajunge să fie ”recomandat anual ca și vaccinul standard de gripă”.

  Oravax Medical se pregătește în prezent să desfășoare teste pe oameni în câteva țări, cum ar fi SUA, Israel, Mexic, precum și în Europa.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)

  Tematic

  Norvegia cere procurarea vaccinului Sputnik V pe fondul unui număr record de infectări
  Germania: 13 cazuri de tromboză după vaccinare cu AstraZeneca
  Rusia va prezenta vaccinul anti-Covid pentru animale
  Politician german: Sputnik V e ''mai bun decât unele dintre vaccinurile deja aprobate''
  Primul lot al vaccinului Sputnik V va ajunge în Filipine în aprilie
  Bill Gates cheamă lumea să consume carne sintetică, respingând „conspirațiile” cu vaccinul
  Tagurile:
  vaccin

  Știrile Zilei