09:59 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  13706

  Ministrul Sănătății a declata că spitalele din România se află într-o situație critică, fiind asaltate, practic, de numărul mare de pacienți infectați cu noul coronavirus.

  BUCUREȘTI, 1 apr – Sputnik. Vești rele de la ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu: acesta a anunțat, în urmă cu scurt timp, că situația spitalelor din România este una critică.

  Motivul îl reprezintă faptul că unitățile sanitare sunt, practic, asaltate de numărul mare de pacienți infectați cu noul coronavirus.

  Vlad Voiculescu a precizat că, din pricina absenței locurilor în spitale, pacienții sunt consultați de medici în ambulanțe.

  Ministrul a declarat că sunt 6000 de cazuri noi, 129 de decese, 1457 de paturi la Anestezie Terapie Intensivă ocupate.

  ”Situația este în continuare critică, în spitale cu greu se găsește un loc. Colegii de la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, respectiv de la Ministerul Sănătății, de la Centrul Operativ pentru Situații de Urgență fac față cu greu la transferurile care sunt solicitate din diverse spitale din țară”, a spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

  Pe această cale, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat că sunt pacienți care nu pot fi tratați direct în spitale, care sunt consultați de medici în ambulanțe, pentru că nu mai sunt locuri.

  De asemenea, a subliniat demnitarul, foarte mulți pacienți ajung foarte târziu la spital, iar acest lucru este ”profund în neregulă”, parțial probabil pentru că au de-a face cu informațiile false, cum că oxigenul ar face rău sau că medicii, în general, ar face rău.

  Ministrul Sănătății, Vlad Voiuculescu, a cerut tuturor cetățenilor care au simptome să se testeze, iar dacă testul este pozitiv să meargă la spital sau să sune medicul de familie.

  Tematic

  Voiculescu, despre proteste: ”Sunt consternat și furios”
  Bode: Voiculescu și Turcan vor fi amendați pentru nepurtarea măștii în spațiul public
  PNL, dezicere politică de Raed Arafat și Vlad Voiculescu!
  Tagurile:
  Vlad Voiculescu

  Știrile Zilei