06:03 19 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
  28308

  Șapte persoane au decedat în Marea Britanie din cauza formării cheagurilor de sânge după vaccinarea cu preparatul companiei AstraZeneca.

  BUCUREȘTI, 3 apr – Sputnik. Șapte persoane au decedat în Marea Britanie în urma formării unor trombe după vaccinarea cu preparatul AstraZeneca, anunță autoritatea de reglementare britanică - Agenția de reglementare a medicamentelor și a produselor medicale (MHRA).

  Mai devreme, agenția anunțase că la alte 30 de persoane din Regatul Unit s-au format trombe după administrarea AstraZeneca. Tromboza sinusului venos cerebral a fost înregistrată în 22 de cazuri, în alte opt - alte tipuri de tromboză. Cu toate acestea, MHRA a observat că beneficiile vaccinării depășesc toate efectele secundare.

  “Din 30 de cazuri anunțate… șapte (persoane), din păcate, au decedat”, a declarat reprezentatul MHRA ziarului Financial Times.

  Agenția a menționat că nu au fost înregistrate cazuri similare în cazul vaccinării cu BioNTech/Pfizer.

  În martie au apărut informații despre complicațiile periculoase la unii pacienți care au fost vaccinate cu AstraZeneca în UE. Primul stat care a bătut alarma a fost Austria, unde o persoană a fost diagnosticată cu tromboze multiple, decedată peste 10 zile de la vaccinare, iar altă persoană a fost spitalizată cu embolie pulmonară. După Austria, au urmat informații despre complicații din alte state europene.

  Mai devreme, MHRA a declarat după efectuarea unei investigații că vaccinul companiei AstraZeneca este sigură și recomandată pentru utilizare.

  Unele state ale Uniunii Europene au decis să suspende temporar vaccinarea cu acest preparat. Cu toate acestea, pe 18 martie, Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a anunțat că experții nu au confirmat temerile că AstraZeneca ar spori riscurile formării trombozelor. EMA a reconfirmat siguranța și eficiența AstraZeneca împotriva coronavirusului, menționând că beneficiile și protecția populației depășesc semnificativ posibilele riscuri.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)

  Tematic

  Germania: 13 cazuri de tromboză după vaccinare cu AstraZeneca
  Un student de 24 de ani a murit în Franța după vaccinarea cu AstraZeneca
  Comisia Europeană a prins AstraZeneca ascunzând 29 de milioane de doze anti-Covid
  Danemarca prelungește suspendarea vaccinării cu AstraZeneca
  Gheorghiță, despre trombozele apărute după vaccinarea cu AstraZeneca
  Încă un deces după vaccinarea cu AstraZeneca în Franța – cauza: tromboză
  Tagurile:
  Marea Britanie, AstraZeneca

  Știrile Zilei