09:14 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64

  Cum sunt tratați în spitale bolnavii de COVID-19

  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  21312

  Mai mulți pacienți care au trecut prin secțiile COVID-19 sunt nemulțumiți de tratamentele primite. În ce măsură este justificată nemulțumirea bolnavilor?

  Cum sunt tratați în spitale bolnavii de COVID-19

  Tatiana Zatîc, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a dat asigurări, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, ca bolnavii de COVID-19 sunt tratați în strictă conformitate cu protocoalele clinice naționale. Oficialul a explicat în mod detaliat cum trebuie de procedat la fiecare etapă a bolii și în funcție de comorbiditățile bolnavilor. Responsabilul a dat asigurări că situația fiecărui bolnav este evaluată în complexitate.   

  ”În curând va fi aprobat cea de-a 5-a ediție a Protocolului Clinic Național în domeniul tratamentului COVID-19. Revizuim constant acest document, în baza recomandărilor noi aprobate la nivel internațional, a dovezilor cu privire la procesul de conduită a pacienților. Protocoalele sunt elaborate de către comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății, din domeniul bolilor infecțioase, terapiei intensive, epidemiologiei etc.,  care includ tot ce e specific pentru fiecare categorie de pacient. Este explicat, la nivel de spitale, cum se indică tratamentul la fiecare etapă a bolii. Situația fiecărui bolnav este evaluată în complexitate”, a relatat Tatiana Zatîc.

  În prezent, peste 4000 de bolnavi de COVID-19, dintre care 331 în stare extrem de gravă, sunt internați în spitale, potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.   

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Restricții de circulație în Chișinău și Bălți în perioada Stării de Urgență
  Gluma se îngroașă: Poliția a ieșit pe străzile din Chișinău
  Restricții de circulație în CHIȘINĂU - măsuri obligatorii instituite de autorități

  Știrile Zilei