11:32 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  37818

  Ministrul Sănătății a făcut o declarație de-a dreptul șocantă, acesta dovedind că are dileme în privința vaccinării și a testării. Demnitarul s-a întrebat, de asemenea, cum va fi gestionată criza sanitară și a recunoscut că nu știe când vom scăpa de restricții.

  BUCUREȘTI, 5 apr – Sputnik. Declarații halucinante ale ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, care are nelămuriri cu privire la testare și vaccinare și, de asemenea, se întreabă cum va fi gestionată criza sanitară.

  Voiculescu a subliniat că există întrebări despre cum vor fi folosite vaccinurile, cum va fi folosită testarea pe termen mediu și lung.

  ”Nu știm cât va dura până când vom avea libertatea pe care o aveam acum un an și jumătate. Foarte probabil că va trebui să trăim într-un fel sau altul cu o formă sau alta a virusului și atunci trebuie să găsim și noi, ca țară, dar și întreaga umanitate moduri de a conviețui cu acest virus”, a declarat Vlad Voiculescu.

  Ministrul Sănătății a subliniat că de modul cum scăpăm ori gestionăm acest virus depinde capacitatea noastră de a ne plasa în această lume mare. Totodată, a făcut apel la solidaritate și a precizat că, dacă o să rămânem cu o ghiulea atârnată de picior, fără să gestionăm criza, cu un sistem medical slăbit, acest lucru va avea impact pe termen lung.

  Potrivit lui Vlad Voiculescu, România se află, la momentul de față, în cel de-al treilea val de pandemie și se cunosc mai multe lucruri decât în urmă cu un an și jumătate, fiind mai multe resurse la îndemână, în special vaccinurile.

  Demnitarul a vorbit și despre problema suplimentării paturilor de la secțiile de Anestezie Terapie Intensivă destinate pacienților COVID-19. În spitalele din municipiul București au fost deja suplimentate paturile de la secțiile de Anestezie Terapie Intensivă, informează antena3.ro.

  De astăzi, 5 aprilie 2021, vor fi 12 paturi în plus la Spitalul Victor Babeș, spre exemplu, dar suplimentări s-au făcut și la Fundeni, Spitalul Colentina, Georta.

  Tematic

  Voiculescu, ședință nocturnă: ce se întâmplă cu paturile de la ATI
  Voiculescu, vești rele despre spitale: se apelează la măsuri de urgență
  Voiculescu îl face K.O. pe Cîmpeanu: lovitură de maestru
  Tagurile:
  Vlad Voiculescu

  Știrile Zilei