17:04 10 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.97
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  14290

  Începând cu luna martie, peste 207.000 de persoane care erau programate la vaccinare cu AstraZeneca și-au anulat programarea, ca urmare a temerilor legate de legătura dintre acest vaccin și tromboze.

  BUCUREȘTI, 6 apr – Sputnik. Apariția multor cazuri de tromboze la cei vaccinați cu AstraZeneca a făcut ca o foarte mulți dintre cei care s-au programat pentru acest vaccin în România să își anuleze programarea.

  Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a prezentat astăzi cifrele care arată cât de tare se îndoiesc românii de acest vaccin:

  „Au fost peste 207.000 de anulări în platformă, iar dintre cei care și-au confirmat programarea, avem circa 99.000 de persoane care nu s-au prezentat, care și-au anulat programarea ceea ce reprezintă 28% dintre cei care își confirmaseră programarea”, a spus el.

  Gheorghiță a admis că este un procent mare, însumând o treime din persoanele programate care nu s-au prezentat.

  ”Considerăm că avem nevoie de o mai bună înțelegere a acestui aspect de către orice om care dorește să se vaccineze. Este absolut firească și legitimă ezitarea oamenilor la acest moment. Avem nevoie de mai multe informații oficiale de la Agenția Europeană a Medicamentului. Și noi, cei care luăm decizia, avem nevoie de mai multe informații”, a adăugat el.

  Cel mai probabil, cei care au anulat programările pentru AstraZeneca s-au înscris pe listele de așteptare pentru un alt vaccin, a afirmat oficialul român.

  Comentariul său din conferința de presă de astăzi a fost provocat de știrea că un oficial al Agenției Europene a Medicamentului a spus că există o legătură între vaccinul AstraZeneca și cazurile grave de tromboze la persoane imunizate cu acest vaccin.

  Tematic

  Încă un deces după vaccinarea cu AstraZeneca în Franța – cauza: tromboză
  Gheorghiță, despre trombozele apărute după vaccinarea cu AstraZeneca
  Șapte persoane au decedat după vaccinarea cu AstraZeneca în UK
  Tagurile:
  vaccin, AstraZeneca

  Știrile Zilei