11:36 23 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.68
 • USD17.99
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  7802

  Vlad Voiculescu spune că solicitările cultelor referitoare la înmormântările persoanelor decedate în urma infectării cu noul coronavirus ar putea fi cuprinse în noul ordin de ministru.

  BUCUREȘTI, 8 apr – Sputnik. Anunț important al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după ce în România au fost mai multe scandaluri referitoare la modul în care sunt înmormântați oamenii care au decedat din pricina infecției cu SARS-CoV-2.

  Voiculescu spune că a avut o întâlnire cu secretariatul de Stat pentru Culte și cu reprezentanți ai mai multor culte. Principala temă a fost modificarea ordinului de ministru.

  Potrivit demnitarului, acesta e în lucru în acest moment, cel târziu mâine va fi semnat și va conține toate modificările solicitate de către reprezentanții cultelor. Va conține câteva reglementări suplimentare pe care Ministerul Sănătății le consideră necesare, vorbim despre măsuri de protecție.

  ”Vorbim despre accesul preotului în spital, respectiv al pastorului la pacienții care au nevoie. Avem în vedere lucrul acesta și pentru aparținători, cu respectarea unor reguli stricte. Credem că e bine ca pacienții care au nevoie de susținere să o primească atât din partea reprezentanților cultelor, cât și din partea unui aparținător, dar în condiții de siguranță”, a explicat ministrul Sănătății.

  Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a adăugat că, pentru românii care doresc să își ia rămas bun de la cei dragi se încearcă să se facă în așa fel încât, în condiții de siguranță, acest lucru să fie posibil.

  Tematic

  Voiculescu, vești rele despre spitale: se apelează la măsuri de urgență
  Voiculescu, ședință nocturnă: ce se întâmplă cu paturile de la ATI
  Voiculescu îl face K.O. pe Cîmpeanu: lovitură de maestru
  Tagurile:
  Vlad Voiculescu

  Știrile Zilei