16:12 23 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.68
 • USD17.99
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1758)
  10503

  Ministrul britanic al Sănătăţii a încercat să atenueze temerile că programul de vaccinare în Marea Britanie va încetini, susținând că există o cantitate suficientă de vaccinuri alternative după ce vaccinul AstraZeneca a fost interzis pentru tinerii sub 30 de ani.

  BUCUREŞTI, 8 apr – Sputnik. Ministrul britanic al Sănătăţii Matt Hancock a declarat joi că 1,6 milioane de britanici cu vârsta sub 30 de ani care au primit deja prima doză de AstraZeneca ar trebui să primească şi a doua doză. Comentariul a venit în ciuda deciziei luate ieri de Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI) de a oferi tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani o alternativă la vaccinul anglo-suedez.

  „Cei care au primit [prima] doză ar trebui să continue să o primească pe a doua, deoarece nu există dovezi ale acestui efect după o a doua doză și avem mai mult decât suficiente doze de vaccin Pfizer și Moderna pentru a acoperi toate celelalte 8,5 milioane de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, dacă este necesar”, a declarat Hancock, potrivit RT

  Ministrul Sănătăţii a spus că ritmul programului de vaccinare nu va fi afectat de decizia de miercuri a JCVI și că britanicii ar trebui să fie liniștiți de precauția luată de guvernul britanic.

  În Marea Britanie, în total 19 persoane au murit din cauza cheagurilor de sânge până la 31 martie, după ce au primit prima doză, a declarat Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA), dar a adăugat că acest lucru nu dovedeşte că vaccinul a provocat cheagurile.

  Riscul de formare a cheagurilor de sânge pentru persoanele mai tinere este puțin mai mare, 51 de femei și 28 de bărbați din Marea Britanie cu vârste cuprinse între 18 și 79 de ani fiind afectați de această afecțiune după vaccinare. Programul de vaccinare din Marea Britanie a încetinit în ultima săptămână, totuşi, mai mult de 60% din populația adultă a primit deja cel puțin o doză.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1758)

  Tematic

  Șapte persoane au decedat după vaccinarea cu AstraZeneca în UK
  Legătura între vaccinul AstraZeneca și tromboză, confirmată de un oficial EMA
  O treime din cei programați au refuzat vaccinul AstraZeneca
  Tagurile:
  Marea Britanie, AstraZeneca

  Știrile Zilei