20:03 16 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1750)
  18912

  Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a declarat că peste 30 de zile numărul românilor infectați cu noul coronavirus va începe să scadă. Cum a ajuns la această concluzie.

  BUCUREȘTI, 9 apr – Sputnik. Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, vine cu vești bune pentru români.

  Acesta a explicat că, peste numai o lună, numărul românilor infectați cu virusul SARS-CoV-2 va începe să scadă.

  Afirmația sa vine în contextul discuțiilor despre valul trei al pandemiei de coronavirus.

  Cum a ajuns, însă, profesorul Alexandru Rafila la concluzia că în termen de 30 de zile vom asista la o scădere a numărului d epersoane infectate cu noul coronavirus?

  ”Eu cred că vom intra într-o perioadă de descreștere, mă uit în spital, la ATI. Cred că peste încă 30 de zile va fi o scădere, mai așteptăm încă o lună de zile”, a spus Alexandru Rafila, potrivit antena3.ro.

  Referitor la certificatul verde de călătorie, Alexandru Rafila este de părere că documentul nu trebuie să producă discriminări. El susține că trebuie să existe o facilitate, dar că nu trebuie să existe discriminare.

  ”Trebuie să se testeze”, a punctat Rafila.

  Reamintim că premierul României, Florin Cîțu, a declarat, la finalul ședinței de Guvern de miercuri, 7 aprilie 2021, că revenirea la normalitate va începe cu data de 1 iunie 2021, adăugând că vorbim de un prim pas. Pe această cale, șeful Executivului a precizat că multe restricții vor fi relaxate, dar că, până atunci, campania de vaccinare trebuie accelerată.

  De asemenea, Cîțu a anunțat înființarea unui comitet interministerial care va pregăti momentul 1 iunie.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1750)
  Tagurile:
  Alexandru Rafila, România, COVID-19, coronavirus

  Știrile Zilei