09:27 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  34933

  Declarații de ultimă oră ale controversatului ministru - și-a făcut curaj, a îndrăznit să apară în fața presei și a fost supus unui tir de întrebări

  BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Ministrul Vlad Voiculescu a avut prima conferință de presă după tragedia de la spitalul Victor Babeș.

  Ministrul a încercat să lămurească chestiunile legate de prezența lui la Spital și de momentul în care a aflat de gravul incident.

  Ministrul susține că a ajuns după ora 18 – și aici apare prima ciudățenie – faptul că NU poate preciza EXACT când a fost anunțat și când a ajuns la spital. Aceasta ar fi fost ușor de văzut, verificând în telefon orele la care a fost sunat sau a sunat.

  Întrebare logică – ascunde ceva Voiculescu?

  De asemenea, ministru a dat un răspuns uluitor la principala întrebare: când a avut loc incidentul care dus la decesul pacienților?

  Ei bine, răspunsul lui Voiculescu a fost unul de… Gîgă: ”Cred că înainte de ora 18”!

  Cu alte cuvinte, un interval absurd de mare – sau o bătaie de joc la adresa ziariștilor și a celor care vor să afle detalii.

  Prezentă șa conferință, Monica Althamer, secretar de stat al MS, a fost întrebată de ce a durat patru ore transmiterea comunicatului Ministerului Sănătății către presă.

  Cu vizibilă aroganță, Althamer a pus la punct presa: ”conform legislației în vigoare, trebuie anunțată familiile pacienților și în ceea ce privește decesul, și în ceea ce privește transferul”.

  Întrebări logice – oare atât de mult a durat informarea familiilor și oare nu se putea face în paralel și comunicatul? Trebuiau să treacă mai multe ore până când opinia publică să fie informată?

  În concluzie, Vlad Voiculescu susține că a făcut ”tot ce a putut”  - dar, de fapt, constatăm că între autorități NU există comunicare și chiar colaborarea are probleme.

  Deși cazul era extrem de grav, nu a fost comunicare între ministrul Sănătății, premier și primarul Capitalei. De asemenea, nu e clar CINE răspunde de TIR-urile ATI și cine răspunde de gestionarea lor, mai ales că firma furnizoare susține că NU au existat probleme tehnice.

  Știre în curs de actualizare

  Tematic

  Cazul Voiculescu – premieră în politică! Orban face PNL de râs!
  Adina Alberts a trecut la fapte: PLÂNGERE PENALĂ contra lui Voiculescu
  Cîțu dă știrea serii - remanierea lui Voiculescu ”se anunță, nu se discută”
  Tagurile:
  Vlad Voiculescu

  Știrile Zilei