22:39 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  94 0 0

  Administrarea vaccinului Johnson & Johnson a fost oprită pentru cel puţin încă o săptămână în Statele Unite

  BRUXELLES, 15 apr – Sputnik. Un grup de experţi care s-a reunit ieri în SUA a susţinut că are nevoie de mai mult timp pentru a evalua posibilele legături dintre administrarea vaccinului Johnson & Johnson şi formarea unor cheaguri de sânge grave. Din acest motiv, folosirea vaccinului a fost oprită pentru cel puțin încă o săptămână.

  Un grup de experţi s-a reunit la solicitarea Centrelor americane de combatere şi prevenire a bolilor (cea mai importantă agenţie americană de sănătate publică) după ce au fost descoperite şase cazuri de femei care au dezvoltat cazuri grave de cheaguri de sânge şi un nivel scăzut de trombocite după injectarea acestui vaccin. Una dintre acestea, în vârstă de 45 de ani, a decedat. Un al şaptelea caz, cel al unei femei în vârstă de 28 de ani, a fost menţionat în timpul întâlnirii experților de ieri.

  Vaccinul Johnson & Johnson a fost deja administrat la 7.5 milioane de persoane în SUA.

  "Nu vreau ca nimeni să sugereze că este ceva fundamental în neregulă cu acest vaccin", a declarat preşedinta comisiei, Beth Bell, precizând că doreşte să poată înţelege şi apăra decizia luată "pe baza unei cantităţi rezonabile de date".

  Nu a fost stabilită data următoarei şedinţei a grupului de experţi, dar se aşteaptă ca aceasta să aibă loc într-un interval de şapte până la zece zile.

  Conform prezentărilor din cadrul reuniunii grupului, primele şase cazuri identificate au fost toate la femei albe, fără antecedente de cheaguri de sânge, una dintre acestea urmând un tratament contraceptiv oral pe bază de estrogen/progesteron.

  Deşi nu s-a demonstrat o legătură cu vaccinarea, oamenii de ştiinţă o consideră "cauza probabilă" a fenomenului.

  Tematic

  UK, anunţul lui Johnson: a doua fază a relaxării – calea către libertate, din ce dată?
  Vaccinul Johnson & Johnson, suspendat la 3 clinici din SUA din cauza efectelor adverse
  Vaccinul Johnson pentru penitenciarele din România a fost oprit în SUA ca fiind periculos
  Vaccinul Johnson nu mai vine în Europa
  Tagurile:
  vaccin

  Știrile Zilei