08:25 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  25611

  Managerul Institutului „Marius Nasta” Beatrice Mahler afirmat într-o intervenție televizată că legislaţia este învechită şi nu permite angajarea de personal suficient în secţiile ATI.

  BUCUREȘTI, 18 apr – Sputnik. Managerul Institutului „Marius Nasta” Beatrice Mahler a atas atenția la B1 TV asupra problemelor de lesgislație care împiedică angajarea de personal suficient în secțiile ATI, ea arătând că există o suprasolicitare extrem de mare a personalului. De altfel, a observat ea, o parte din personalul care a reuşit să fie angajat în ATI pe durata stării de alertă ”a abandonat lupta”, întrucât ”nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav”.

  Problema este că asistenţa pacienţilor în secţiile ATI nu poate fi susţinută fără infirmiere şi asistenţi medicali care au nevoie de training pentru a face faţă unui număr mare de aparate.

  ”Legislaţia pe care o avem este foarte veche”, a acuzat medicul care a atras atenția că la Spitalul “Marius Nasta” există în continuare deficit de personal în ATI.

  ”Şi pentru posturile care au fost scoase la concurs şi care s-au ocupat, o parte dintre cei care au venit la început în echipă, au abandonat lupta, pentru că nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav, extrem de afectat şi care are nevoie de îngrijire 24 din 24 de ore. Este o suprasolicitare extrem de mare a personalului", a mai declarat medicul.

  Situația e la limită în secțiile ATI, chiar iei patru pacienţi cu coronavirus fiind transportaţi de la Bucureşti la Iaşi pentru a avea loc într-o secţie ATI.

  Tematic

  Tudose dă Guvernului o lecție – cum se rezolvă criza ATI
  Scandalul ATI: PNL a refuzat un produs românesc pentru unul străin, cu probleme
  Voiculescu, ședință nocturnă: ce se întâmplă cu paturile de la ATI
  Tagurile:
  legislație

  Știrile Zilei