04:57 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  113531

  Pandemia de coronavirus are un impact puternic și asupra cadrelor medicale, ce trăiesc adevărate tragedii. Mărturia unui om din interiorul sistemului, ce a decis să rupă tăcerea, arată de puține lucruri cunoaștem despre cei la care apelăm să ne salveze viața.

  BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Mărturiile din spatele ușilor închise ale spitalelor din România continuă să scoată la suprafață situația dificilă a eroilor din linia întâi.

  Agenția de Presă Sputnik v-a prezentat, în urmă cu câteva zile, un material realizat cu Gina Vochin, asistent medical la Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino din București, lider de sindicat și secretar general la Uninea Sindicală SANITAS București.

  Aceasta a declarat că, la un an de zile de la debutul pandemiei de coronavirus, nemulțumirea este că lucrurile din sistemul de Sănătate nu sunt puse la punct.

  Magdalena Nicolae este asistent medical generalist, lider de sindicat la Institutul Clinic ”Fundeni” din București, coordonator în cadrul Uniunii Sindicale SANITAS.

  Vorbește cu emoție despre felul în care oamenii din spital au pregătit secția de COVID din spitalul lor, când oamenii au pus umărul.

  ”Plecau la luptă cu entuziasm, ceea ce nu mai este cazul acum, din pricina faptului că au obosit, de un an și ceva de pandemie, sunt epuizați fizic și psihic. Din afară nu se vede exact ce se întâmplă înăuntru. În spatele unui combinezon se află un om, iar acel om poate să aibă la rândul lui o traumă sau o situație dificilă prin care trece”, spune Magdalena Nicolae.

  Iar mărturiile Magdalenei Nicolae sunt de-a dreptul răscolitoare: aflăm că oamenii care ne salvează viața, în spitale, sunt, la rândul lor, greu încercați, că, în toată această perioadă marcată de stres, de frică, de moarte, unii și-au îngropat frații, părinții sau chiar copiii.

  Urmăriți declarațiile făcute de Magdalena Nicolae în materialul video următor pentru a înțelege, măcar acum, că eroii din linia întâi merită respectul, înțelegerea și cooperarea noastră, că, dincolo de meseria lor sunt oameni care salvează vieți, uneori la limita imposibilului.

  Tematic

  SANITAS București, mesaj către medici și asistente: „Nu vă lăsați descurajați!”
  Strigăt către medici: ”Vreau să știu ultimele zile din viața mamei mele”
  Zeci de medici cer revenirea la normalitate
  Tagurile:
  Asistentă medicală

  Știrile Zilei