09:11 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  8605

  Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, propunerea USR PLUS pentru preluarea acestui portofoliu, a făcut câteva declarații după ce a fost propusă la conducerea instituției. Ce va face dacă va fi numită ministru al Sănătății.

  BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății și, totodată, propunerea USR PLUS pentru funcția rămasă vacantă după demitarea lui Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă, a făcut primele declarații după ce propunerea a fost înaintată premierului României, Florin Cîțu.

  Ioana Mihăilă a explicat că prioritatea sa va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor.

  Aceasta a subliniat că, prin prisma meseriei sale, de medic, cunoaște îndeaproape care este situația din spitale și problemele cu care se confruntă colegii săi de mai bine de un an de zile.

  Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a explicat că angajații din spitale au nevoie de soluții ferme și clare și că asta își propune să facă, alături de colegii din Ministerul Sănătății, să vină în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum să fie continuat.

  Mihăilă a declarat că rămâne consecventă angajamentelor pe care și le-a asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății.

  Este vorba despre refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective.

  ”Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu”, a subliniat Ioana Mihăilă, potrivit dcnews.ro.

  Tagurile:
  Ministerul Sănătății

  Știrile Zilei