05:41 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  12531

  Vești bune pentru pacienții din spitalele României: Guvernul a votat, în ședința de ieri, 21 aprilie 2021, dublarea, începând cu luna mai, a alocației de hrană. La ce sumă va ajunge.

  BUCUREȘTI, 22 apr – Sputnik. Alocația de hrană va crește, începând cu luna mai a acestui an, a decis Guvernul în ședința de miercuri, 21 aprilie 2021.

  Dacă, în prezent, alocația de hrană din spitale este de 10 lei pe zi, pentur fiecare pacient, din luna mai ea va ajunge la valoarea de 20 de lei.

  Desigur că spitalele care dispun și de alte resurse bugetare în afară de fondurile Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și de la bugetul de stat pot crește și mai mult această alocație de hrană.

  Spitalele publice au obligația ca, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii, să afișeze pe site-ul propriu nivelul alocației de hrană stabilit pentru consumurile colective, scrie ziare.com.

  Reamintim că managerul Institutului Marius Nasta din București, Beatrice Mahler, a atras atenția asupra faptului că banii pentur hrana pacienților din spitale sunt insuficienți.

  Aceasta a subliniat că trebuie găsite soluții astfel încât spitalele să primească mai mulți bani pentru hrana pacienților.

  ”Deşi la ”Marius Nasta” suntem la limita superioară de calcul a hranei alocate zilnic, da, din păcate alocaţia pentru hrana zilnică, din perspectiva mea este insuficientă, mult sub nevoia reală a unui pacient bolnav de COVID şi nu numai!”, a subliniat Mahler.

  Managerul de la ”Marius Nasta” a explicat că, în spitale, trebuie avută mereu în vedere ca atât calitatea, dar și cantitatea să fie în acord cu nevoia pacientului.

  Tematic

  Unul din trei pacienți care au avut Covid suferă de probleme psihologice sau neurologice
  Pacienți asimptomatici: noile reguli pe care trebuie să le urmeze
  Flăcări la Spitalul Județean Slatina, pacienți evacuați
  Tagurile:
  Guvernul, Pacienți

  Știrile Zilei