02:33 10 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  9912

  Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat astăzi creșterea vitezei de vaccinare în România.

  BUCUREȘTI, 27 apr – Sputnik. Medicul Valeriu Gheorghiţă a anunţat că, începând de mâine, în centrele Pfizer, numărul de persoane imunizate pe flux va creşte de la 84 la 96.

  Acest lucru se datorează faptului că în această săptămână a fost recepţionată cea mai mare tranşă de vaccinuri de la compania Pfizer, de circa 725.000 de doze, a explicat el într-o conferință de presă.

  Şeful CNCAV a mai informat că, în prima săptămână din luna mai, "foarte probabil", va începe distribuirea de telefoane în centrele de vaccinare pentru a facilita comunicarea, iar numărul de telefon al fiecărui centru va fi afişat în platforma de imunizare, pentru a se putea legătura direct.

  La sfârşitul acestei săptămâni, va fi operaţionalizată şi posibilitatea a se alege centrul de vaccinare anti-COVID pentru efectuarea dozei de rapel, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

  "În momentul de faţă, încă nu este operaţionalizată această cerinţă în platformă. Ea va fi operaţionalizată la sfârşitul acestei săptămâni, însă, până la acel moment, persoanele se pot adresa pentru vaccinarea cu doza de rapel într-un centru de vaccinare din apropierea localităţii de rezidenţă sau de domiciliu şi, în măsura în care sunt locuri libere, se pot vaccina. Preferabil să se anunţe centrul de vaccinare cu cel puţin 72 de ore anterior", a explicat preşedintele CNCAV.

  Gheorghiță a anunțat că de ieri s-a deschis la Cluj-Napoca al doilea centru de tip drive-thru din România, care foloseşte vaccin de la compania Pfizer, şi au fost imunizate 354 de persoane. La centrul drive-thru din Deva s-au vaccinat, de la deschidere, 1.673 de persoane, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

  Tematic

  Campania de vaccinare intră într-o nouă fază în România
  Probleme cu pașaportul de vaccinare din UE
  De ziua lui Hitler, Cîțu declară DICTATURA: anunță ”eliminarea” vocilor anti-vaccinare
  Tagurile:
  România, Vaccinare

  Știrile Zilei