01:48 10 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  15840

  Reprezentanții Asociației Pro Consumatori atrag atenția asupra pericolului reprezentat de cozonacii din comerț care sunt îmbietori pentru români prin prețul mic de vânzare. Ce chimicale conține cozonacul de la raft.

  BUCUREȘTI, 29 apr – Sputnik. Cozonacii din magazine nu sunt buni pentru sănătate. Acesta este avertismentul transmis de Asociația Pro Consumatori care spune că marile lanțuri de magazine produc cozonac cu un număr mare de aditivi alimentari.

  Cu cât numărul aditivilor este mai mare, cu atât prețul cozonacului este mai mic. Spre exemplu, un cozonac cu 19 aditivi alimentari costă 17,48 de lei kilogramul, în timp ce un cozonac cu 5 aditivi alimentari, prețul kilogramului este de 21, 29 de lei.

  Președintele Asociației Pro Consumatori, conferențiar universitar doctor Costel Stanciu spune despre cozonacii produşi în unităţile proprii de tip Brutărie ale marilor lanţuri de magazine alimentare că nu au nimic din reţeta tradiţională a cozonacului. În compoziţia cozonacilor analizaţi experţii APC s-au identificat următoarele ingrediente: premix pentru cozonac, făină de porumb, făină de soia, şrot de soia, pesmet, amidon, margarină, fibre din citrice, albuş de ou pudră, zer praf şi alte tipuri de extracte.

  ”Le recomand consumatorilor să nu se lase induşi în eroare de preţul mic şi denumirile atrăgătoare ale acestor produse, să citească eticheta şi să facă alegeri având în vedere calitatea ingredientelor”, spune conferențiar universitar doctor Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori.
  Tagurile:
  comerț, Cozonac, Paște

  Știrile Zilei