16:36 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (201)
  27830

  Peste 20 de milioane de persoane s-au vaccinat cu Sputnik V la nivel mondial, anunță Fundația Rusă pentru Investiții Directe.

  BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. Peste 20 de milioane de persoane din toată lumea și-au administrat prima component a vaccinului Sputnik V la situația din 5 mai, a anunțat Fondul Rusesc pentru Investiții Directe (RFPI).

  Sputnik V
  © Sputnik / Владимир Трефилов

  “Conform datelor din 5 mai 2021, peste 20 de milioane de persoane și-au administrat prima componentă a vaccinului Sputnik V în întreaga lume. Totodată, nu au înregistrate cazuri de tromboza sinusală a durei mater (Cerebral Venous Sinus Thrombosis, CVST)”, se menționează în comunicatul fondului.

  “Producția vaccinului corespunde standardelor stricte cu o procedură riguroasă care presupune patru etape de purificare (două etape cromatografice și două etape de filtrare tangențială)”, a menționat RFPI.

  Mai devreme, autoritățile ruse au înregistrat vaccinul Sputnik Light, cu o singură component, iar eficiența lui constituie 79,4 la sută, un indicator care depășește multe vaccinuri care au nevoie de două administrări. Preparatul Sputnik Light reprezintă prima component a vaccinului Sputnik V. Acesta este eficient împotriva noilor tulpini a coronavirusului. În urma imunizării cu Sputnik Light nu au fost înregistrate efecte secundare nedorite.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (201)

  Tematic

  Turcia anunță autorizarea vaccinului Sputnik V
  Din 4 mai Moldova este gata să înceapă imunizarea cu "Sputnik V"
  Astăzi în Moldova începe vaccinarea cu preparatul rusesc ”Sputnik V”
  Premierul Greciei: Sputnik V este sigur și eficient
  Tagurile:
  Sputnik V

  Știrile Zilei