21:34 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  4510

  Prefectul municipiului București, Alin Stoica, a precizat, că, începând de mâine, 19 mai 2021, toți școlarii din Capitală vor merge la școală. Decizia vine după ce rata de infectare cu SARS CoV-2 din București a scăzut sub 1 la mia, a doua zi consecutiv.

  BUCUREȘTI, 18 mai – Sputnik. Vești bune pentru elevii din București, sătui să stea acasă în fața device-urilor pentru a face ore online.

  De mâine, ei vor merge la școală.

  Anunțul a fost făcut în urmă cu scurt timp de prefectul Capitalei, Alin Stoica. Acesta a spus că, având în vedere că trendul este descendent în continuare, fiind sub 1 la mie, toți elevii pot participa fizic la ore în școli, începând de mâine, 19 mai 2021.

  ”Evident, acolo unde lucrurile sunt diferite, din motive de infrastructură sau alte motive, școlile pot lua decizia de a rămâne în online dacă doresc, iar noi vom primi acele cereri. Dar, de mâine, toți elevii se vor putea întoarce la școală”, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

  Prefectul a subliniat că acei elevi care prezintă certificate și, în continuare, trebuie să rămână acasă, vor trebui să beneficieze și ei de educație, în continuare, online. În această situație sunt câteva mii de elevi care învață online din diverse motive, medicale sau de altă natură.

  Școlile pot organiza cursuri fizic, pentru toată lumea.

  Dacă, însă, au situații speciale atunci decizia este la consiliile de administrație ale școlii sau la inspectorate, nu la prefectură, a adăugat prefectul, potrivit antena3.ro.

  Purtatul măștii la o distanță de 50 de metri de școală continuă să rămână obligatoriu, a completat Alin Stoica. Deci oricine staționează este obligat să poarte mască.

  ”Deci nu trecătorii, ci cei care staționează pe acea rază. În speță, părinții care își așteaptă copiii”, a subliniat prefectul Capitalei. 

  Tagurile:
  Școală, Elevi

  Știrile Zilei