04:31 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  11302

  Bărbatul din Botoșani care s-a prezentat la un centru de vaccinare unde a primit cea de-a treia doză de vaccin Pfizer spune acum că dorete și cea de-a patra doză de ser. De ce face asta.

  BUCUREȘTI, 19 mai – Sputnik. În timp ce mulți români încă se gândesc dacă să se vaccineze împotriva noului coronaviru, un bărbat de 49 de ani din orașul Dorohoi, județul Botoșani este deja la a treia doză de ser Pfizer.

  Nu s-a schimbat în vreun fel modul de administrare al vaccinului, ci bărbatul s-a prezentat la un centru de vaccinare unde a primit cea de-a treia doză.

  Cum a fost posibil acest lucru? Răspunsul a fost dat chiar de către coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță.

  Acesta a declarat că în cazul bărbatului nu s-a scanat anterior cartea de identitate, pentru a se vedea dacă persoana fusese sau nu vaccinată.

  Gheorghiță a adăugat că este posibil ca personalul din centrul de vaccinare să fi crezut spusele bărbatului care susținea că nu este vaccinat.

  Oricum, este primul caz de acest fel din România, potrivit spuselor lui Valeriu Gheorghiță.

  Diretorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Monica Adăscăliței, spune că în acest caz a fost demarată o anchetă în scopul stabilirii cu exactitate a firului evenimentelor și a vinovaților.

  ”Era extrem de aglomerat, erau buletinele în zona de registratură, posibil ca aici să fie scăparea, o să vedem la finalul anchetei, drept pentru care pacientul s-a îndreptat către zona unde se făcea vaccinul” a explicat Adăscăliței, potrivit botoaneanul.ro.

  Bărbatul spune că, după a treia doză de vaccin, a observat o îmbunătățire a vederii, așa că acum cere și a patra doză de vaccin.

  ”Vederea era mai în ceață, picioarele mă mai lăsau, dar acum sunt mai bine. De asta am cerut și a patra doză”, a declarat bărbatul.

  Omul este cercetat de polițiști, care au întocmit un dosar penal pentru fals în declarații.

   

   

   

   

   

   

  Tagurile:
  Pfizer, Român, România, vaccin

  Știrile Zilei