00:28 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  26404

  Persoanele care s-au vaccinat deja cu ambele doze de vaccin anti COVID-19 de la Pfizer ar putea să fie nevoite să se imunizeze și cu cea de-a treia doză, anunță șefii companiei.

  BUCUREȘTI, 20 mai – Sputnik. Imunizarea cu serul anti-COVID-19 de la Pfizer ar putea să se facă în 3 etape. Și aceasta pentru că, potrivit directorului executiv al companiei Pfizer, Albert Bourla, a treia doză de Pfizer ar urma să fie administrată într-un interval de 8 până la 12 luni de la cea de-a doua doză.

  Practic, persoanele care au făcut deja ambele doze de vaccin ar putea fi nevoite să se injecteze cu o a treia doză.

  "Și-au făcut doza a doua acum opt luni. E posibil să aibă nevoie de o a treia doză", a spus Bourla la CNN, preluat de antena3.ro.

  Acest lucru s-ar putea întâmpla în septembrie sau octombrie, însă trebuie confirmat, a adăugat directorul executiv al companiei Pfizer.

  Шприц и ампула на фоне логотипа Pfizer.
  © Sputnik / Владимир Трефилов

  Bourla a subliniat că autoritățile, în cazul de față CDC – Centrul pentru Controlul Bolilor – trebuie să țină cont de ce aprobă FDA – Agenția Americană care autorizează produsele medicale și abia apoi să emită recomandări care să ofere americanilor cea mai bună protecție.

  Potrivit CNN, Pfizer nu a finalizat studiul său referitor la administrarea celei de-a treia doze de vaccin, însă mai multe date pe această temă ar urma să fie disponibile în curând, mai exact în următoarele 1-2 luni. Informația a fost făcută publică de directorul executiv al Pfizer.

  Tagurile:
  COVID-19, coronavirus, Pfizer, vaccin

  Știrile Zilei