16:48 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  16716

  Reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului informează că România are la dispoziție un nou tratament pentru lupta împotriva COVID-19. Despre ce este vorba.

  BUCUREȘTI, 26 mai – Sputnik. Bolnavii români infectați cu noul coronavirus ar putea primi acum un nou medicament care să îi ajute să lupte cu boala. Este vorba despre un anticorp monoclonal, Sotrovimab, pe care îl recomandă Agenția Europeană a Medicamentului.

  Acest medicament a avut o eficacitate de 85% în prevenirea deceselor, la testare.

  Medicamentul, care se administrează sub formă de perfuzie, poate fi folosit de adulţii şi copiii de peste 12 ani, care au mai mult de 40 de kilograme. Ei nu trebuie să fie deja într-o formă gravă a bolii, să primească oxigen, dar să aibă riscul de a face complicaţii, informează stiripesurse.ro.

  România, precum și restul țărilor membre ale Uniunii Europene pot lua decizia de a utiliza acest medicament.

  România are în protocolul de tratament folosirea anticorpilor monoclonali în maximum trei zile de la debutul simptomelor. Acestea sunt cele mai avansate tratamente în acest moment.

  În continuare, oamenii de știință fac cercetări în scopul găsirii unui tratament împotriva noului coronavirus.

  Până acum, tot ce s-a folosit în lupta cu COVID-19 au fost medicamente concepute pentru alte afecţiuni şi care au fost testate în ultimul an şi jumătate pentru bolnavii de COVID-19.

  În ceea ce privește noile tratamente pentru COVID-19, Comisia Europeană a promis că va investi în acestea și că, până la toamnă, vom avea trei noi medicamente, posibil cinci până la sfârşitul anului.

  De asemenea, noile medicamente ar trebui să îi ajute şi pe cei care au simtome de COVID-19 pe termen lung.

  Tagurile:
  România, COVID-19

  Știrile Zilei