13:09 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
  10004

  Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat un raport despre modul cum tulpina indiană mutantă Covid-19 s-a răspândit în 53 de ţări, cu informații neconfirmate care sugerează că a fost detectată în alte șapte ţări.

  BUCUREŞTI, 26 mai – Sputnik. Raportul de miercuri al agenției internaționale de sănătate arată că tulpina B.1.617, care a apărut pentru prima dată în India, a continuat să se răspândească, în ciuda scăderii globale a numărului de cazuri și decese legate de coronavirus.

  „În ciuda tendinței globale în scădere în ultimele patru săptămâni, incidența cazurilor și deceselor Covid-19 rămâne ridicată și au fost observate creșteri substanțiale în multe țări din întreaga lume”, se precizează în raportul organismului ONU, citat de RT

  În ultima săptămână, datele furnizate OMS au arătat o scădere cu 14% a numărului de cazuri și o scădere cu 2% a deceselor, comparativ cu perioada precedentă de șapte zile, cu 4,1 milioane de infecții noi și 84.000 de decese noi la nivel global.

  OMS analizează în prezent severitatea tulpinii indiene și riscului de infectare cu aceasta, stabilindu-se deja că are un nivel ridicat de transmisibilitate.

  Tulpina indiană este totuşi prezentă în mai puține țări decât în cazul altor trei variante mutante ale Covid-19, conform datelor OMS, mutația Kent fiind detectată în 149 de ţări, tulpina sud-africană în 102 și varianta braziliană, în 59 de ţări.

  Pe lângă constatările sale cu privire la tulpina indiană, agenția de sănătate a evidențiat încă șase variante care sunt în prezent monitorizate, printre care două din Statele Unite și trei detectate în Brazilia, Franța și Filipine.

  În ciuda descoperirii de noi mutații, OMS a subliniat că „se așteaptă evoluția virusului”, deoarece „cu cât SARS-CoV-2 circulă mai mult, cu atât are mai multe şanse de a evolua”. Pentru a ajuta la combaterea mutațiilor existente și a celor noi, raportul recomandă aplicarea în continuare a „metodelor dovedite de control al bolii”, deoarece acestea sunt „aspecte cruciale ale strategiei globale” pentru reducerea transmiterii.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)

  Tematic

  „Sputnik V” protejează împotriva tulpinii sud-africane COVID mai bine decât Pfizer - sursă
  Ce ascund autoritățile? Tulpina care face ravagii în India e prezentă și în România
  Din ce cauză a ajuns tulpina indiană de Covid 19 în România
  Tagurile:
  OMS, coronavirus

  Știrile Zilei