00:54 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  28080

  Un imunolog a anunțat sfârșitul epidemiei COVID-19 în Rusia. La nivelul întregii țări, potrivit specialistului, epidemia „nu se află nici măcar în stadiul staționar, ci la sfârșit”.

  În Rusia nu există riscuri ale unui al treilea val de coronavirus în vara sau toamna acestui an, epidemia este deja în stadiul de finalizare, spune Vladislav Jemciugov, doctor în științe medicale, imunolog, specialist în infecții deosebit de periculoase.

  "Cred că nu există niciun risc al vreunui val sau creștere a numărului de cazuri de infectare cu actualul coronavirus în vara și toamna acestui an. Pot exista ușoare fluctuații din cauza mișcării oamenilor în vacanță", a spus Jemciugov pentru RIA Novosti.

  Tendința negativă, potrivit expertului, amenință doar acele regiuni în care există un număr mare de persoane fără anticorpi - care nu au fost bolnavi și nu au fost vaccinați.

  „Merită acum să se facă astfel de screening-uri la anticorpi în regiuni și acolo unde există puțini oameni cu anticorpi, să fie direcționate eforturile pentru vaccinarea timpurie pentru a preveni o creștere a morbidității și mortalității acolo”, a remarcat Jemciugov.

  La nivelul întregii țări, potrivit specialistului, epidemia „nu se află nici măcar în stadiul staționar, ci la sfârșit”.

  Tagurile:
  epidemie, COVID-19, Rusia, coronavirus

  Știrile Zilei