21:25 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (203)
  380150

  Mihai Murașko, ministrul rus al Sănătății, a declarat cât costă vaccinul „Sputnik V” în Rusia, care pentru cetățenii ruși este achiziționat de stat.

  Prețul vaccinului Sputnik V în Rusia, ținând cont de livrare, este de aproximativ 900 de ruble (circa 10-10,5 euro), pentru ruși este achiziționat de stat, a declarat ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, într-un interviu acordat RIA Novosti.

  "Desigur, COVID-ul a provocat cheltuieli suplimentare. Acesta este în primul rând costul vaccinării - Sputnik V costă aproximativ 900 de ruble, inclusiv livrarea, toate acestea fiind plătite astăzi de stat", a spus Murașko.

  Anterior, Murașko a declarat pentru RIA Novosti că, în total, au fost achiziționate peste 30 de milioane de doze de Sputnik V pentru vaccinarea rușilor.

  Vaccinarea împotriva coronavirusului se efectuează în toate regiunile Federației Ruse. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetare pentru Electrochimie Gamaleya. A fost numit „Sputnik V”.

  De asemenea, în Rusia există vaccinuri „EpiVacCorona” de la Centrul „Vector” din Rospotrebnadzor și „CoviVac”, dezvoltat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe din Rusia. La începutul lunii mai s-a anunțat despre înregistrarea celui de-al patrulea vaccin intern „Sputnik Light”.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (203)
  Tagurile:
  Rusia, Sputnik V, vaccin

  Știrile Zilei