00:29 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Ziua Națională a Vinului
  © Sputnik / Vadim Rusu

  Principala atracție în cele două zile de sărbătoare vor fi fără îndoială standurile expoziționale ale companiilor vitivinicole din Moldova și din România.

  Ziua Națională a Vinului 2018 va debuta cu o Paradă a vinificatorilor, care vor defila în PMAN acompaniați de orchestra de muzică populară a fraților Advahov, Zinaida Julea, Surorile Osoianu, ansamblul „Crenguța de Iedera" și Maria Iliuț.

  Principala atracție vor fi cele peste 60 de standuri expoziționale ale companiilor vitivinicole din cele 4 regiuni cu Indicație Geografică Protejată, la care se va alătura standul vinificatorilor români.

  În programul evenimentului figurează master-class-uri, târgul meșterilor populari, degustări de vinuri, "Școala vinului", "Curtea țărănească", decernarea premiului „Polobocul de Aur" etc.

  În scenă vor urca numeroase colective etno-folclorice, formații și interpreți cunoscuți din Moldova, între care Geta Burlacu, Nelly Ciobanu, Natalia Gordienco, formațiile „Akord", „Ethno Republic", „Brio Sonores", „DoReDos", „Vally Boghean Band".

  Ziua Naţională a Vinului este organizată de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Primăria Municipiului Chișinău, Asociaţiile producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Codru", „Valul lui Traian", „Ștefan Vodă", „Divin", cu suportul partenerului strategic al evenimentului, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

  Tematic

  Agitație mare de Ziua Vinului: Turiștii au ocupat toate hotelurile din Chișinău
  Premieră: Sărbătoarea Vinului, în acelaşi timp în România şi Republica Moldova
  Ziua Vinului: Iată ce surprize au pregătit organizatorii în acest an
  Tagurile:
  infografic, detaliat, Ziua Națională a Vinului, Republica Moldova


  Mai multe infografice

  Știrile Zilei