10:42 04 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  Grafică Info

  UE condamnă decizia SUA de a suspenda călătoriile din Europa

  Grafică Info
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (605)
  24150

  Uniunea Europeană nu aprobă faptul că Statele Unite interzic persoanelor din Europa să călătorească în SUA, deoarece această decizie a fost luată unilateral și fără consultare.

  Coronavirus, Trump sospende il traffico aereo dall'Ue per un mese

  În contextul răspândirii coronavirusului, președintele american Donald Trump a anunțat „interdicția de călătorie” a călătoriilor din Europa în SUA, care va avea efect începând cu 13 martie și va dura 30 de zile.

  "Uniunea Europeană nu aprobă faptul că decizia SUA privind interdicția de călătorie a fost luată unilateral și fără consultări", relatează o notă comună a președintelui Comisiei Europene și a președintelui Consiliului European, Charles Michel.

  În această notă se subliniază că coronavirusul este o criză globală și necesită cooperare și nu măsuri unilaterale.

  Președinții Comisiei Europene și ai Consiliului European s-au asigurat că UE ia măsuri serioase pentru a limita răspândirea virusului.

  La 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat răspândirea coronavirusului o pandemie. Astăzi, 12 martie, cazurile de contagiune înregistrate în lume au depășit cota de 126 de mii în peste 100 de țări. Printre țările europene cu un număr mare de persoane infectate se numără Italia, Franța, Spania și Germania.

  Тема:
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (605)
  Tagurile:
  Călătorii, Europa, SUA, coronavirus


  Știrile Zilei