08:39 04 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.44
 • RUB0.25
 • RON4.04
 • UAH0.65
  Cât timp rezistă coronavirusul pe diverse suprafețe
  © Sputnik / Moldova

  După apariția și răspândirea COVID-19 în lume, cercetătorii din mai multe țări au început să studieze felul în care virusul rezistă pe diverse suprafețe.

  În momentul de față există numeroase studii care estimează cât timp rezistă noul coronavirus pe diverse obiecte. De exemplu, cercetătorii de la Institutul Naţional de Sănătate din Princeton şi Universitatea din California au expus diverse materiale la virus, în laborator, și au descoperit că acesta a rămas activ pe suprafeţe o perioadă îndelungată - până la 24 de ore pe carton și până la două sau trei zile pe plastic şi oţel inoxidabil.

  Autorii studiului susțin însă că testele efectuate în laborator ar putea să nu reflecte în mod exact cât timp poate rezista virusul pe suprafeţe în exterior. 

  Într-adevăr, la ora acutuală datele despre rezistența virusului pe diverse suprafețe diferă de la un studiu la altul. 

  După evacuarea tuturor pasagerilor de pe croaziera Diamond Princess, au fost efectuate studii care au arătat că în cabinele în care s-au aflat persoane infectate, coronavirusul s-a păstrat pe anumite suprafețe și 17 zile. 

  Dinamica de transmitere și păstrare a virusului pe anumite suprafețe este dificil de studiat în mijlocul pandemiei, așa că nu avem la ora actuală informație exactă la acest subiect. Iată însă ce spune renumitul pediatru Evghenii Komarovski despre felul în care COVID-19 se păstrează pe diverse suprafețe.

  Doctorul afirmă că acest virus poate supraviețui pe oțel până la 48 de ore, pe lemn și sticlă - până la 4 zile, pe hârtie și plastic - până la 5 zile, pe aluminiu și mănuși chirurgicale - până la 8 ore. 

  Până în prezent, în toată lumea s-au îmbolnăvit de coronavirus peste 800 de mii de persoane și au decedat aproximativ 39 de mii. 

  Tematic

  Declarația fulminantă care dă peste cap teoria Coronavirus și contestă măsurile radicale
  Criza Coronavirus: Informația ESENȚIALĂ despre care autoritățile române NU au spus NIMIC!
  Nou bilanţ în Franţa: 400 de decese cauzate de coronavirus în ultimele 24 de ore
  Tagurile:
  coronavirus


  Mai multe infografice

  Știrile Zilei