10:52 19 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Tudorel Toader

  Toader: OUG privind desemnarea procurorului european din partea României, adoptată

  © Photo: Ministerul Justiției România
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  35320

  Ordonanţa de urgenţă privind procedura de selecţie a procurorului european din partea României a fost adoptată marți de Guvern.

  BUCUREȘTI, 19 feb - Sputnik. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat marți că Guvernul a adoptat OUG privind procedura de selecţie a procurorului european din partea României, precizând că aceasta nu se referă la procedura numirii procurorului-şef al Parchetului European.

  "Prima ordonanţă de urgenţă se referă la unele măsuri pentru aplicarea de către România a Regulamentului 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 pentru punerea în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce priveşte instituirea Parchetului European. (...) Ordonanţa de urgenţă pe care Guvenul a adoptat-o astăzi nu se referă la procurorul-şef european”, a menționat ministrul.

  El a mai adăugat că există o altă procedură la alegerea procurorului-șef european.

  „În privinţa alegerii procurorului-şef european există o altă procedură, un alt regulament şi procedura este în curs de derulare", a mai declarat Tudorel Toader, după încheierea şedinţei de Guvern, transmite Agerpres.  Știrile Zilei