10:10 11 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Mircea Badea

  Mircea Badea: Nu vreau să ratez filmul „Kovesi procuror european" ..film de văzut

  © Photo : Facebook / Mircea Badea chiar el
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (60)
  41720

  După votul din Consiliul UE pentru procurorul-şef al Parchetului European, în ruma căruia Laura Kovesi s-a clasat pe locul doi, urmează votul din Comisia LIBE a Parlamentului European.

  BUCUREŞTI, 21 feb - Sputnik. Reprezentantul Franței a obținut 50 de puncte, iar pe locul doi ar fi la egalitate între Laura Codruța Kovesi și reprezentantul Germaniei, câte 29 de puncte fiecare. Voturile au fost date de Coreper, iar aceste rezultate reprezintă jumătate din decizia finală”, nota aseară Antena 3

  Exclusiv: Ingrid Mocanu - de ce ar trebui Kovesi arestată preventiv >>>

  Referindu-se la punctajul obţinut de fosta şefă a DNA, jurnalistul Mircea Badea a declarat că nu vrea să rateze filmul cu Laura Kovesi - procuror european, precizând că "e un film de văzut ăsta".

  „Sper că treaba asta cu doamna Kovesi nu este gata. Sper că se mai întâmplă ceva. Văd că procedura asta nu este foarte exactă. Ea se definește în timp ce se aplică. De asta mie nu mi se pare o mare șmecherie cu procurorul european. Mi se pare o improvizație. Sper că nu este nimic final și că doamna Kovesi va deveni procuror european. Nu vreau să ratez filmul „Kovesi procuror european”. Eu zic că e un film de văzut ăsta”, a spus Mircea Badea, în pasa emisiunii „Sinteza zilei” cu „În gura presei”. 

  Clasamentul din Consiliul UE s-a stabilit în felul următor: fiecare stat a venit cu propriul clasament, iar la final s-a făcut media punctajelor. Anterior, premierul României, Viorica Dăncilă, a explicat că Guvernul nu îi va da un mandat ambasadorului României la Uniunea Europeană referitor la susţinerea candidaturii fostei şefe a DNA pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

  "După cum ştiţi, doamna Laura Codruţa Kovesi nu este propunerea noastră pentru procuror european. Atâta timp cât nu este propunerea noastră, a Guvernului României, nu vreau să vorbesc despre acest subiect. (...) Sunt foarte multe posturi în care poate ajung români şi care ajung acolo fără să aibă susţinerea Guvernului sau a cuiva din România. Nu ştiu. Eu nu cred că trebuie să vorbesc despre acest lucru atâta timp cât nu a fost nominalizarea Guvernului României", a spus Dăncilă după reuniunea de marți a conducerii PSD.

  Corespondentul special Antena 3 la Bruxelles, Sabina Iosub a anunțat că Parlamentul European va lua decizia pe 27 februarie, după audierile din 26 februarie.

  „Este extrem de important acest vot dat în Coreper, o parte a Consiliului. Decizia e luată la nivel de ambasador. Asta înseamnă că cei care au fost prezenți în această ședință au reprezentat interesele statelor membre. Când s-a tras linie s-au adunat 50 de puncte pentru francez și câte 29 de puncte pentru Laura Codruța Koveși și pentru reprezentantul Germaniei. Consiliul și PE eu putere egală. Există un prim nume pentru ceea ce înseamnă Parchetul European. Francezul este nominalizarea dinspre Consiliu. Urmează ca Parlamentul să se pronunțe pe data de 27. Audierea celor trei are loc pe 26 februarie. Dacă acest nume nu este tot al francezului, va există o negociere între cele două instituții”, a spus Sabina Iosub.

  Тема:
  Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (60)

  Tematic

  Jurnalist, scenariu exploziv în cazul Kovesi – Ghiţă are o casetă, „mult mai tare”
  Opinie din SUA: Kovesi nu poate fi procuror-şef al Parchetului European
  Kovesi nu ar mai trece prin votul Parlamentului European - Antena 3
  Dăncilă: ambasadorul la UE, fără mandat la susţinerea lui Kovesi la Parchetului European
  Kovesi, prima înfrângere în cursa pentru procuror-șef european. Ce urmează
  Ştirea serii: Alina Bica va cere și sechestru pe bunurile Laurei Kovesi - plângere penală
  Tagurile:
  Laura Codruţa Kovesi, Mircea Badea


  Știrile Zilei