19:32 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Emmanuel Macron în vizită la București

  Analist cunoscut șochează: legătura dintre președintele Franței și Kovesi

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (59)
  102630

  Alex Coita a precizat, în cursul zilei de astăzi, care sunt ultimele jocuri ce se fac la Bruxelles în privința alegerii procurorului șef al Parchetului European.

  BUCUREȘTI, 21 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Precizând că are informații de la un ”insider foarte bine informat de la Bruxelles”, analistul Alex Coita spune că fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi a fost ”sacrificată” deoarece este vizată loialitatea lui Macron și a ”sateliților care îl susțin într-o viitoare alianță politică pentru a ține piept populiștilor în Parlamentul European”.

  ”Și atunci de unde declarațiile de dragoste ale grupului PPE și liderului ALDE Europa, Guy Verhofstadt? Mi se răspunde: “Cred că e un automatism: răspund la cuvinte cheie — România / corupție / Koveși / rezist. Gândește-te că sunt în campanie. Dacă tăceau, pierdeau, nu doar că nu câștigau”, a scris analistul

  În opinia sa, România mai are multe de învățat în politica europeană și crede că problema de imagine din România este fentată prin promovarea declarativă a LCK, dar jocul are loc în altă parte.

  ”Koveși este fenta, Macron este ținta”, a punctat Coita.

  Sursa citată a menționat că, după compromisul relative obținut în dosarul Nord Stream grație blocajului Parisului, Berlinul dă semen că nu vrea să joace singur și că este dispus să coopteze Franța într-un ”un-doi” pentru hegemonie europeană.

  Analistul se întreabă ce înseamnă această dinamică incredibil de volatilă în contextul alegerilor prezidențiale de la noi și, mai ales, cât se înțelege la București din jocurile extrem de complexe care au loc pe frontul UE.

  ”LE: Aparent, în cercurile bine relaționate de la Bruxelles se știa încă de acum trei săptămâni că FR va lua postul de Șef peste parchetul European”, a scris Coita.

  Тема:
  Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (59)

  Tematic

  Kovesi, prima înfrângere în cursa pentru procuror-șef european. Ce urmează
  Dăncilă: ambasadorul la UE, fără mandat la susţinerea lui Kovesi la Parchetului European
  Ştirea serii: Alina Bica va cere și sechestru pe bunurile Laurei Kovesi - plângere penală
  Exclusiv: Ingrid Mocanu - de ce ar trebui Kovesi arestată preventiv
  Mircea Badea: Nu vreau să ratez filmul „Kovesi procuror european" ..film de văzut
  Tagurile:
  Emmanuel Macron, Laura Codruţa Kovesi


  Știrile Zilei