07:00 15 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.56
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.71
  Procuratura Generală a Federației Ruse

  Ultima oră: Surpriză, Procurori români se află la un instructaj la Moscova!

  © Sputnik / Алексей Куденко
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (196)
  210071

  Mai mulți procurori români au beneficiat de un seminar de instruire în cadrul Procuraturii Generale a Federației Ruse și au luat cunoștință cu modul în care activează procurorii ruși.

  BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Pe 5 martie 2019, la Procuratura Generală din Rusia a avut loc un seminar pe subiectul “Atribuțiile procurorilor din Rusia și România în ceea ce privește organizarea activității de investigație și supraveghere a investigației. Schimb de experiență în activitatea de supraveghere a desfășurării anchetei în cauze penale legate de crime care atentează la viața persoanei”, se anunță pe site-ul oficial al Procuraturii Generale a Rusiei.

  La eveniment au participat adjunctul șefului Direcției Generale pentru Monitorizarea investigației, anchetă și activitatea operativă de investigații a Comitetului de Investigații al Federației Ruse, Vasiliy Pustolatov, alți reprezentanți ai Procuraturii Generale din Rusia, Romulus-Dan Varga, șeful Secției de urmărire penală și criminalistică PICCJ, Procuror șef pe lângă judecătoria Sălaj, Bogdan Chiș, și procurorul Biroului de cooperare judiciară internaţională, relații internaționale și programe a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, Șerban Bengescu.

  Delegația rusă a pregătit un raport detaliat despre activitatea procuraturii în sistemul de organe de drept ale Federației Ruse.

  De asemenea, colegii români au luat cunoștință cu sistemul organelor de drept care desfășoară anchete preventive în Rusia, atribuțiile care îi revin procurorului de supraveghere asupra activității procesuale a organelor de drept pentru anchete preliminare.

  După încheierea evenimentului, colegii români au exprimat mulțumiri procurorilor ruși pentru organizarea și desfășurarea seminarului.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (196)

  Tematic

  Tensiune la Bruxelles, procurorul european şi neadevăruri despre România
  Tudorel Toader contraatacă: Un judecător poate să devină procuror european
  Ministerul Justiției: noua procedură de selecție a candidaților pentru procuror european
  Șerban Nicolae, propunere șoc pentru Procurorul General - Opoziția și #REZIST vor turba!
  Tagurile:
  Procurori, România, Rusia


  Știrile Zilei