08:11 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Laura Codruța Kovesi

  Zi grea pentru Kovesi – va fi audiată – are calitatea de suspect

  © Photo : Facebook / Gandul
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  Laura Codruța Kövesi (140)
  25650

  Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție urmează să fie audiată de procurorii Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa.

  BUCUREȘTI, 7 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Laura Codruța Kovesi a fost chemată astăzi la Parchetul General pentru a fi audiată de către procurorii Secției de anchetare a magistraților în dosarul în care fosta șefă a DNA are calitatea de suspect.

  Fosta șefă a DNA a declarat, cu privire la acest dosar, că sunt multe ”coincidențe”, iar una dintre acestea este chiar data la care este chemată la audieri și care a coincis cu o ședință din Parlamentul European care vizează concursul pentru șefia Parchetului European.

  În acest dosar, Laura Codruţa Kovesi are calitatea de suspect în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa. Faptele anchetate sunt luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu.

  Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă, care spune că i-a dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Popa din Indonezia, informează mediafax.ro

  Laura Codruța Kovesi candidează pentru șefia Parchetului European și a primit cele mai multe voturi în comisia LIBE după audierea de la sfârșitul lunii februarie. Mai exact, vorbim despre un număr de 26 de voturi.

  Următoarele etape vor fi stabilite în Conferința Președinților din 7 martie 2019.

  Тема:
  Laura Codruța Kövesi (140)
  Tagurile:
  Laura Kovesi


  Știrile Zilei