00:15 22 Martie 2019
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Ministrul Justiției, Tudorel Toader

  Ofițer de informații, mesaj dur după scrisoarea ministrului Justiției

  © Photo: Guvernul România
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  106830

  Daniel Dragomir spune că ministrul Justiției, Tudorel Toader, în loc să se preocupe de lucruri grave, cum ar fi abuzurile din sistem, dar și declasificarea protocoalelor secrete, trimite scrisori la Financial Times.

  BUCUREȘTI, 7 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Scrisoarea trimisă de Tudorel Toader publicației Financial Times în care preciza că fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, nu este potrivită pentru funcția de procuror șef al Parchetului European continuă să stârnească reacții. Iar una dintre acestea este a fostului ofițer SRI, Daniel Dragomir.

  Tudorel Toader, acuzat că are alte preocupări

  Dragomir este de părere că România este singura țară de pe planetă în care ministrul Justiției, în loc să vină cu inițiative legislative, să își îndeplinească mandatul guvernamental de a opri abuzurile, de a rezolva situația protocoalelor și completelor ilegale, ”ține prelegeri de drept la TV și trimite scrisorele la Financial Times”.

  ”Sincer, până la Kovesi procuror european sau nu (care chiar nu e treaba ministrului Justiției ci este o procedură europeană, bună – rea cum e ea), mă interesează ce facem realmente în țară pentru cetățenii României”, a precizat Dragomir

  Acesta a explicat că toată povestea de victimizare a lui Kovesi nu ajută pe nimeni și nici nu crede că Toader i-a convins pe cei de la Financial Times.

  CCR, motivare devastatoare

  Dragomir a vorbit și despre motivarea deciziei dată de Curtea Constituțională a României prin care a admis sesizările în legătură cu Legea privind declasificarea unor documente, precizând că declasificarea informațiilor secrete de stat se poate realiza doar prin hotărâre a Guvernului.

  Reamintim că în data de 30 ianuarie 2019, CCR a admis sesizările PNL, USR, ICCJ, dar și pe cea a președintelui Klaus Iohannis în legătură cu Legea privind declasificarea unor documente și a stabilit că actul normativ este neconstituțional în ansamblul său, precizează evz.ro

  ”Azi, CCR a publicat o motivare devastatoare la legea Dragnea-Tăriceanu pe declasificarea protocoalelor. CCR spune clar: nu e treaba Parlamentului, ci e datoria Executivului, adică a Guvernului. Așa că lăsați scrisorile plătite care nu au nici cap, nici coadă și faceți ce trebuie să faceți. Lăsați PR-ul. Îl faceți prost și penibil”, a scris Dragomir, adăugând că deja ne-au plictisit pe toți.

  Tematic

  Vicol, mesaj pentru Toader: ”Dacă și acum cedați, poate ar fi cazul să vă retrageți...”
  Nici o șansă cu Tudorel Toader – a făcut Opoziția praf, în cea mai delicată problemă!
  Mircea Badea se abține cu greu în privința lui Tudorel Toader - săgeți către cei vinovați!
  Vicol, despre Ghiță și Toader: ”Doi oameni au demolat un sistem”


  Știrile Zilei