17:06 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Laura Codruța Kovesi. 07 martie 2019

  Veste uriașă pentru Kovesi din Parlamentul European: Guvernul României, înștiințat

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  Laura Codruța Kövesi (140)
  1894213

  Parlamentul şi Consiliul UE numesc de comun acord procurorul-şef european pentru un mandat de 7 ani care nu poate fi reînnoit, plecând de la o listă scurtă de candidaţi calificaţi întocmită de comitetul de selecţie al EPPO.

  BUCUREȘTI, 9 mart - Sputnik. Preşedintele Parlamentului European a postat pe contul său de Twitter scrisoarea transmisă Guvernului de la București, în care spune că Laura Codruţa Kovesi este candidatul susţinut de PE pentru postul de procuror-şef european. 

  ”Laura Codruţa Kavesi este candidata Parlamentului European pentru Parchetul European. Are toate calitățile necesare pentru a avea succes. Avem nevoie de mai multe femei exemplare ca ea în poziții de conducere!”, scrie Antonio Tajani.

  Parlamentul şi Consiliul UE numesc de comun acord procurorul-şef european pentru un mandat de 7 ani care nu poate fi reînnoit, plecând de la o listă scurtă de candidaţi calificaţi întocmită de comitetul de selecţie al EPPO.

  De asemenea, Antonio Tajani reaminteşte că în urma audierii comune din comisiile PE pentru libertăţi civile şi control bugetar de pe 26 februarie, Laura Codruţa Kovesi i-a devansat prin numărul de voturi primite pe contracandidaţii săi Jean-Francois Bohnert (Franţa) şi Andres Ritter (Germania).

  "La întâlnirea de pe 7 martie, Conferinţa Preşedinţilor a decis că doamna Laura Codruţa Kovesi este candidata Parlamentului şi a mandatat o echipă formată din trei negociatori (...) să susţină această poziţie în viitoarele discuţii cu Consiliul privind numirea procurorului-şef european", se mai menţionează în scrisoare.

  Din partea Consiliului vor fi prezenți la negocieri reprezentanții Finlandei, Croației și Portugaliei.

  Conferința Președinților a avut loc după ce în urma unui vot secret, Comisia LIBE a Parlamentului European a selectat-o pe Laura Codruţa Kövesi pe primul loc în lista de candidaţi pentru postul de procuror-şef european.

  Rezultatul a fost: Laura Codruţa Kövesi -26 de voturi, Jean-François Bohnert (Franţa) -22 voturi, iar Andrés Ritter (Germania)- 1 vot. Kovesi a fost preferată şi în Comisia CONT cu o zi înainte.

  În urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene, Jean-François Bohnert s-a clasat pe primul loc pe lista pentru desemnarea procurorului-şef european

  Având în vedere că Laura Codruţa Kovesi este candidatul ales de comisiile parlamentare pentru funcţia de procuror-şef european, iar Consiliul UE a stabilit ca Jean-François Bohnert să fie desemnat pentru şefia Parchetului UE, o negociere va avea loc între Parlament şi Consiliu, pentru a ajunge la un consens, notează stiripesurse.ro.

  Тема:
  Laura Codruța Kövesi (140)
  Tagurile:
  Laura Kovesi


  Știrile Zilei