04:47 04 August 2020
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.67
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  1046102

  Cunoscuta avocată a scris un comentariu foarte dur pe pagina sa de Facebook, după ce Instanța Supremă a decis că Laura Codruța Kovesi poate pleca din țară.

  BUCUREȘTI, 4 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Instanța Supremă a judecat, ieri, plângerea depusă de fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție împotriva măsurii controlului judiciar dispuse împotriva ei de procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, în dosarul în care e acuzată de abuz în serviciu, luare d emită și mărturie mincinoasă în legătură ci aducerea în țară a fostului director FNI Nicolae Popa.

  Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ridicarea controlului judiciar, așa că fosta șefă a DNA poate părăsi țara, notează digi24.ro

  Cunoscuta avocată Laura Vicol a reacționat după aflarea veștii, scriind, pe pagina sa de Facebook, un mesaj pentru Laura Codruța Kovesi.

  ”Nu știu cum e cu alții, dar mie personal îmi insulți inteligența. Am urmărit cu real interes astăzi procesul tău. Am constatat pentru a mia oară că faci ce vrei, cu zâmbetul pe buze. Nu știu dacă ar trebui să te admir pentru puterea pe care o ai sau să șterg scuipații tăi de pe fața Justiției. Ce mă frapează, însă, este lipsa unor cunoștințe elementare de drept pentru cineva care a ocupat asemenea funcții”, a scris Laura Vicol.

  Aceasta i-a atras atenția Laurei Codruța Kovesi asupra faptului că este vorba despre o plângere împotriva ordonanței procurorului prin care s-a luat măsura controlului judiciar și nu despre contestație. Este vorba despre articolul 213 din Codul de Procedură Penală.

  Mai mult, Vicol i-a transmis să nu se bucure pentru rezultatul obținut – ”simulacrul de azi (ieri – nota Georgiana Arsene) ar trebui să-ți provoace jenă, nu bucurie”.

  ”Sunt curioasă dacă pot, la următorul dosar de urmărire penală în care apar penali ca tine, să dau afară procurorul DIICOT/DNA și să aleg ce procuror doresc eu. Cu siguranță nu, dar încercarea moarte n-are. În rest, de multă vreme m-am convins că Dumnezeu le rezolvă pe toate, indiferent de zbaterile noastre pe aici”, a încheiat Laura Vicol mesajul pentru fosta șefă a DNA.

  Tagurile:
  Laura Vicol


  Știrile Zilei