05:27 20 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.50
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  Laura Codruța Kövesi (140)
  2044121

  Europa i-a întors spatele procuroarei – lăsând pentru un viitor incert decizia - din Parlamentul European următor nu vor mai face parte Monica Macovei și Cristian Preda.

  BUCUREȘTI, 10 apr - Sputnik, Evan Răutu. Speranțele Laurei Codruța Kovesi legate de obținerea postului de șef al instituției Procurorului European (EPPO) erau legate de susținere puternică a Parlamentului European. A actualului PE, în formula din prezent.

  Ei bine, azi a venit vestea proastă pentru Kovesi – în fața insistenței Consiliului UE de a-l susține mai departe pe reprezentantul Franței, negocierile s-au încheiat fără acord şi, mai mult, dosarul va fi lăsat pentru viitorul Parlament European, cel rezultat după alegerile din 23-26 mai.

  Iată ce a declarat pentru agenția națională Agerpres un ofiţer de presă al Parlamentului European:

  ”Delegaţia PE a decis să nu aibă încă o rundă de discuţii cu Consiliul, ceea ce înseamnă că tratativele s-au încheiat fără niciun acord Îi va reveni noului Parlament să decidă cum doreşte să procedeze”.

  Deci, având în vedere că va fi o schimbare masivă a garniturii de parlamentari – dar și o reconfigurare a structurii politice – cu pătrundere masivă a suveraniștilor, e clar că lobby-ul pentru Laura Kovesi nu mai e valabil.

  Mai mult, iată ce mai spune oficialul european, citat de aceeași sursă – o știre cu adevărat catastrofală pentru Kovesi: 

  ”Noii membri ai Parlamentului European ar putea începe procedura de la zero”, spune oficialul, care nu exclude însă că aceștia ”ar putea continua negocierile pe baza mandatului actual”.

  E clar însă că Europa i-a întors spatele procuroarei din România – lăsând pentru un viitor incert decizia. Din Parlamentul European următor nu vor mai face parte susținătorii săi de bază din România – Monica Macovei și Cristian Preda.

  Тема:
  Laura Codruța Kövesi (140)


  Știrile Zilei