00:08 24 Mai 2019
În direct
 • EUR20.09
 • USD17.99
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Curtea Constituională din România

  Tensiune maximă după ședința CCR – doi judecători acuză presiuni și scurgeri de informații

  © Photo: Curtea Constituțională din România
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  210460

  De mai multe săptămâni, asupra judecătorilor CCR se exercită o puternică presiune mediatică, iar personaje politice fac declarații care vizează direct unii membri ai Curții.

  BUCUREȘTI, 11 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Curtea Constituțională a amânat pentru data de 19 aprilie pronunţarea la sesizarea lui Florin Iordache vizând conflictul Parlament - ÎCCJ pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie.

  Noua amânare survine după cea de ieri, motivată prin necesitatea intervenției chirurgicale la coloană în cazul unuia dintre cei 9 judecători – acesta fiind chiar judecătorul raportor, Petre Lăzăroiu.

  În acest context, luni, 15 aprilie are loc la Curtea Supremă judecarea noului termen al dosarului în care Liviu Dragnea a luat condamnare la fond – iar surse mass media și politice susțin că ar putea fi și ultimul termen, care s-ar solda și cu o sentință.

  În cazul în care președintele PSD ar suferi o condamnare, indiferent de cuantumul acesteia, se anulează suspendarea din prima condamnare, dosarul ”Referendumul”.

  De mai multe săptămâni, asupra judecătorilor CCR se exercită o puternică presiune mediatică, iar personaje politice fac declarații care vizează direct unii membri ai Curții.

  Acum puțin timp, doi judecători CCR au declarat pentru agenția ȘTIRIPESURSE.RO, că  sunt deranjați de presiunea mediatică asupra acestui caz dar și că în spațiul public ar fi transmise informații de la deliberările Curții.

  ”Suntem deranjați că se fac speculații, că se vorbește de tabere, că se vorbește de scoruri de 5 la 4”, a declarat un judecător CCR, iar alt judecător s-an referit la scurgerea de informații: ”Ieri, nu ieșisem din ședință și începea să apară ce discutăm - ori cineva stă cu telefonul deschis, ori suntem ascultați”, a declarat judecătorul, sub protecția anonimatului.

  Reamintim că atacurile cele mai durea au venit din partea lui Victor Ponta și a PNL, în special a lui Rareș Bogdan.

  Tagurile:
  judecători, CCR


  Știrile Zilei