00:24 27 Mai 2019
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.05
 • RUB0.28
 • RON4.24
 • UAH0.68
  Augustin Lazăr

  Acuzații grave la adresa lui Lazăr: „Am făcut acolo încă 4 ani lipsit de libertate”

  © Photo: Facebook / Augustin Lazăr
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  222 0 0

  Ioan Muntean și Marin Iancu au participat la consultările de la Palatul Cotroceni pe tema justiției – ALDE a refuzat participarea.

  BUCUREȘTI, 12 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Partidul Social Democrat a venit la consultările de la Cotroceni pe tema justiției cu doi dintre deținuții politici de la Aiud. Este vorba despre Ioan Muntean și Marin Iancu.

  Cei doi au fost victime ale procurorului general al României, Augustin Lazăr în penitenciarul de la Aiud.

  Ioan Muntean a explicat că în anul 1980 a fost condamnat la 8 ani de temniță grea și depus la Aiud. Comandantul penitenciarului cu cei de acolo au băgat un regim restrictiv și că din acest pluton făcea parte și Augustin Lazăr, actualul procuror-șef al României.

  ”El m-a amânat de două ori și când am spus că sunt nevinovat a dar ordin la plutonierul major să îmi dea 10 zile de izolare că am calomniat organele puterii de stat”, a declarat Muntean, potrivit stiripesurse.ro

  Acesta a adăugat că i-a cerut lui Klaus Iohannis să semneze decretul de revocare din funcție a lui Augustin Lazăr. Potrivit lui Muntean, Klaus Iohannis a spus că ”o să vadă”.

  Marin Iancu a declarat că i s-a amânat de patru ori libertatea și că a fost deținut politic 10 ani. Mai mult, el spune că nu știa cine a fost procurorul, până când nu a văzut la Antena 3.

  ”Acest om lipsit de cultul umanității putea măcar să stea de vorbă cu mine că aveam copii, nevastă, nimic, am făcut acolo încă 4 ani lipsit de libertate”, a declarat Iancu, lăsând să se înțeleagă că e vorba de Augustin Lazăr.

  După PSD, Iohannis ar urma să aibă discuții cu delegația ALDE, însă reprezentanții acestei formațiuni au anunțat, deja, că nu vor participa la consultările de la Cotroceni.

  Tematic

  Decan al facultății SRI: ”Lazăr a fost ofițer acoperit al Securității, angajatul lor 100%”
  O nouă victimă îl acuză pe Lazăr: a fost cel mai ciudat disident politic – general MAI!
  Pavelescu: ”După dezvăluirea asta, Lazăr ia 25 de ani” - cere Comisie de anchetă specială
  Tudorel Toader i-a respins pe Augustin Lazăr și pe toți candidații!
  ”Nucleara” serii: Lazăr, vizat de un dosar mult mai greu decât cel de ”torționar”!
  Tagurile:
  Politici, Deținut, Augustin Lazăr


  Știrile Zilei