09:51 22 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Laura Kovesi

  General magistrat, denunț bombă despre Codruța Kovesi și ”documente care o încurcau”

  © Photo: Radioresita
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  Laura Codruța Kövesi (140)
  136640

  ”Doamna Kovesi era în cunoştinţă de cauză pentru că, în mai multe rânduri, a ieşit public şi a făcut afirmaţii mincinoase”

  BUCUREȘTI, 17 apr - Sputnik, Evan Răutu. Dezvăluiri incredibile despre Laura Codruța Kovesi, apărute în urma scandalului care pare că nu se va termina curând, ci se complică pe zi ce trece – activitatea lui Augustin Lazăr în sistemul penitenciar dinainte de 1990.

  Istoricul Marius Oprea, președinte al Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului, a făcut o declarație șoc: la ordinul Laurei Codruța Kovesi ar fi fost distruse, în mare măsură, documentele cu registrele cu eliberările de la Aiud. Declarația a fost făcută în exclusivitate pentru DC News

  ”Din sursele mele, am aflat de la Dan Voinea, fostul procuror care a lucrat la Dosarul Revoluției, că în momentul când Parchetul General era condus de Laura Codruța Kovesi s-a dat o dispoziție și generalul Ion Vasilache a distrus multe dintre documentele, care erau anexă, la dosarul deschis în cadrul procesului comunismului”, a declarat Oprea.

  Se mai păstrează doar copii xerox pe care le-am făcut în anii 1990, având un temei legal pentru lucrarea mea de doctorat, a spus Oprea. ”În vremea respectivă lucram împreună cu Procuratura Generală în cadrul procesului comunismului, dosarul fiind deschis în urma denunțului făcut în septembrie 1992 de către AFDPR”.

  Generalul Voinea: ”Documentele o încurcau pe Laura Codruța Kovesi”

  A doua sursa este chiar generalul Dan Voinea, procurorul militar care s-a ocupat timp de peste 20 de ani de dosarul Revoluției. În emisiunea Andreei Crețulescu, la România TV, Voinea a confirmat afirmațiile făcute despre cele petrecute în mandatul Codruței Kovesi și a dat mai multe detalii.

  ”Eu l-am anunţat nu numai pe domnul Oprea, ci şi pe preşedintele CNSAS care lucra la o modificare a legii arhivelor, pentru că în câteva şedinţe de lucru pe care le-a ţinut domnul (general) Vasilache, care era şeful secţiei Parchetelor Militare, s-a pus problema distrugerii tuturor dosarelor de Revoluţie, de mineriade şi cele care se refereau la victimele comunismului, pentru că se împlinise termenul de păstrare”, a spus Voinea.

  Dan Voinea a povestit cum a făcut presiuni pentru apariția legii arhivelor, asta pentru că, până în 1995, ”dosare cu victimele de la Revoluţie şi mineriade fuseseră soluţionate cu NUP”.

  ”Din 1995 până în 2005, trecuseră zece ani, am intrat în panică şi am cerut sprijinul acestor oameni care aveau mare influenţă la vremea respectivă şi chiar l-am rugat pe preşedintele CNSAS să introducă legea arhivelor, ca aceste dosare care cuprind foarte multe documente legate de istoria României să nu fie distruse şi să le preia CNSAS”, a spus Voinea.

  Marius Oprea a reuşit să facă rost de registrele privind evidenţa tuturor lucrătorilor din Administraţia Penitenciarelor de la timpul respectiv, de la toate închisorile din România, ”în special de la cele unde erau foştii deţinuţi politic, și de la Aiud”, spune Dan Voinea.

  Și, atenție la următoarea mărturie a generalului Voinea:

  ”Doamna Kovesi era în cunoştinţă de cauză pentru că, în mai multe rânduri, a ieşit public şi a făcut afirmaţii mincinoase că dosarele au stat la mine 17 ani - trebuia să cad eu ţap ispăşitor pentru lucrul acesta, deşi eu le primisem în 2005”, a declarat Dan Voinea.

  În opinia lui Voinea, documentele o încurcau ”pentru că foarte mulţi din vechea administraţie a penitenciarelor aveau legături cu securitatea şi erau încă în funcţii”.

  ”Şi atunci, doamna Kovesi, care avea simpatii în zona aceasta nu era interesată să rezolve acest dosar”, a declarat Voinea, consemnează ”Știri pe surse”.

  Interesant este că ieri au ieșit la iveală note informative care vizau activitatea abuzivă a tatălui Laurei Codruța Kovesi, fostul procuror Lascu. Vom reveni la acest subiect, pentru că există o legătură cu dezvăluirile de mai sus.

  Genetal magistrat
  © Photo : Captură ecran Antena 3
  Genetal magistrat
  Тема:
  Laura Codruța Kövesi (140)

  Tematic

  Iohannis s-a decis – a ales ”temele” pentru referendum. De fapt, o copiază pe Kovesi!
  Dezastru pentru Kovesi – chiar principalul susținător anunță! Vine cu susțineri ciudate!
  Lovitură de teatru la Bruxelles în cazul Kovesi – un celebru liberal o face praf!
  Negulescu-Portocală e terminat – acum Manda vrea arest, condamnare și… pe Kovesi!
  E oficial, șansele Codruței Kovesi s-au prăbușit! Veste catastrofală de la Bruxelles!
  Tagurile:
  Laura Codruţa Kovesi


  Știrile Zilei