09:13 22 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Augustin Lazăr

  Lazăr, făcut praf de cei cărora le-a dat premiul GDS! Dispreț - și lecție de demnitate!

  © Photo: Mpublic.ro
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  22230

  ”Vreo cinci ani de temniță grea în Aiud - și o lună de zile să poarte lanțurile de picioare – poate că sunt prea bun, dar merită”

  BUCUREȘTI, 17 apr - Sputnik, Evan Răutu. Reacție dură a foștilor deținuți politici Ioan Muntean și Marin Iancu, doi dintre cei cărora  Augustin Lazăr a anunţat că le va transmite premiul primit de la GDS. Procurorul general, fost șef al comisiei de liberare de la Aiud în anii 80, a declarat că face acest gest în semn de regret pentru ”dramele şi suferinţele trăite de luptătorii anticomunişti”.

  ”Eu, personal, nici nu vreau să vorbesc cu el, închid televizorul când face declarații, nu vreau să le aud!”, a declarat Ioan Muntean la ”Sinteza zilei”, subliniind că e ”foarte pornit pentru că am fost pedepsit chiar de el - mi-a prelungit șederea”.

  Și generalul Marin Iancu, alt fost deținut de la Aiud care a avut de-a face cu Augustin Lazăr, e ferm: ”Lui îi trebuie prea multe premii ca să le transfere la deținuții politici cărora le-a provocat diferite necazuri”.

  ”Un asemenea premiu trebuia să fie o recunoaștere a suferințelor, doar președintele putea face asta”, spune Marin Iancu. ”Gestul în sine este lipsit de bun-simț - cel care ne-a lovit pe noi în ceea ce privește eliberarea, îți răpește libertatea, cu ce să ți-o cumpere? Cu un premiu?”

  E un fel de a-ți bate joc în continuare, a conchis generalul Marin Iancu, la Antena 3

  De fapt, concluzia ar putea fi răspunsul lui Ioan Muntean la întrebarea ce premiu i-ar oferi lui Augustin Lazăr.

  ”Vreo cinci ani de temniță grea în Aiud - și o lună de zile să poarte lanțurile de picioare”, a spus Muntean subliniind cu ironie amară – ”Poate că sunt prea bun, dar merită”.

  Tematic

  Tudorel Toader i-a respins pe Augustin Lazăr și pe toți candidații!
  ”Nucleara” serii: Lazăr, vizat de un dosar mult mai greu decât cel de ”torționar”!
  Acuzații grave la adresa lui Lazăr: „Am făcut acolo încă 4 ani lipsit de libertate”
  Lovitură de teatru: Augustin Lazăr a gafat - și a pierdut premiul!
  Tagurile:
  Augustin Lazăr


  Știrile Zilei