09:12 19 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.54
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Augustin Lazăr

  Știrea nopții: S-a terminat cu Augustin Lazăr, e oficial! Ce ar mai putea interveni?...

  © Photo: Facebook / Augustin Lazăr
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  66750

  Cu alte cuvinte, la finele săptămânii viitoare, Augustin Lazăr va fi istorie. Care sunt șansele ca această retragere să nu se petreacă acum?

  BUCUREȘTI, 18 apr - Sputnik, Evan Răutu. Procurorul general Augustin Lazăr a renunțat la bătălia pentru funcție – el a depus la Consiliului Superior al Magistraturii cererea prin care solicită ieșirea la pensie.

  ”Informaţia a fost confirmată Augustin Lazăr”, transmite agenția națională de presă AGERPRES, care completează ”Lazăr a precizat că mandatul său de procuror general se încheie pe data de 27 aprilie”.

  Cu alte cuvinte, la finele săptămânii viitoare, Augustin Lazăr va fi istorie. Care sunt șansele ca această retragere să nu se petreacă acum?

  În mod normal, după această cerere de pensionare, secvența s-ar fi încheiat, dar dacă nu se finalizează demisia și schimbarea de la Justiție în timp (foarte) scurt, e posibil ca președintele Iohannis să-i prelungească mandatul lui Lazăr!

  Spun asta pentru că Iohannis a manifestat o ciudată afecțiune pentru Augustin Lazăr, în ciuda dovezilor care au apărut despre activitatea acestuia în perioada comunistă – și care contravin flagrant ”concepțiilor” etalate de președinte.

  Reamintim că Augustin Lazăr a candidat pentru un nou mandat de procuror general, dar  Tudorel Toader i-a respins candidatura.

  Tematic

  Tudorel Toader i-a respins pe Augustin Lazăr și pe toți candidații!
  ”Nucleara” serii: Lazăr, vizat de un dosar mult mai greu decât cel de ”torționar”!
  Acuzații grave la adresa lui Lazăr: „Am făcut acolo încă 4 ani lipsit de libertate”
  Lovitură de teatru: Augustin Lazăr a gafat - și a pierdut premiul!
  Tagurile:
  vârstă de pensionare, Augustin Lazăr


  Știrile Zilei