09:11 19 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.54
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Tudorel Toader

  Toader, prima declarație după demisie – situația se complică!

  © Photo: Guvernul României
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  290451

  ”Guvernul îi aparține primului ministru - nici președintelui și nici Parlamentului - prin urmare, voința primului ministru este decisivă.”

  BUCUREȘTI, 18 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ministrul Tudorel Toader a făcut acum puțin timp primele declarații privind schimbarea sa!  În primul rând, ministrul a infirmat că decizia de remaniere a fost trimisă până la această oră la Președinție.

  ”Am văzut și eu exprimări diferite, dar domnia sa (premierul) mi-a spus textual: eu nu pot să vă cer demisia, dumneavoastră apreciați, vă gândiți și mâine ne întâlnim și îmi comunicați”, a declarat Toader, precizând că întâlnirea cu Dăncilă e stabilită la 9:30.

  Dar, spune Toader, dacă decizia s-a trimis la Cotroceni ”sigur că demisia mea rămâne fără obiect”..

  ”Există o decizie, cred că 875, a CCR, din 2018, care spune că premierul are rolul decisiv în procesul de numire și de revocare a unui ministru”, a precizat ministrul Toader. ”Eu v-am spus și am deplină convingere, faptul că Guvernul îi aparține primului ministru - nici președintelui și nici Parlamentului - prin urmare, voința primului ministru este decisivă.”

  Toader s-a declarat mulțumit de activitatea sa dar, recunoaște - ”Categoric nu poți mulțumi pe toată lumea”. Dacă va mai fi timp vă voi invita să vedeți raportul meu de activitate, le-a spus ziariștilor

  Întrebare cheie: S-au făcut asupra sa?

  ”Nu vă contrazic - întrebați dacă au fost presiuni mai întâi, nu vă voi răspunde acum și aici”, a răspuns Tudorel Toader.

  Tematic

  Toader, atacat violent de Codrin și Dragnea! ”Vrei să faci ce vrei tu? Fă-ţi partid tu!”
  Tudorel Toader i-a respins pe Augustin Lazăr și pe toți candidații!
  PSD - vot decisiv, s-a terminat cu Tudorel Toader, posibilă criză în Guvern!
  Cu sinceritate despre… Eugen Nicolicea vs Tudorel Toader - cine e mai bun?


  Știrile Zilei