18:17 18 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.42
 • USD17.60
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.73
  Augustin Lazăr

  Decizia CSM privind cererea de pensionare a lui Augustin Lazăr

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  79601

  Consiliul Superior al Magistraturii a luat în discuție, în această dimineață, cererea de pensionare a lui Augustin Lazăr – Klaus Iohannis ar trebuie să semneze decizia.

  BUCUREȘTI, 18 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, anunțase, în urmă cu 24 de ore, că a depus o solicitare de pensionare, cu toate că mandatul său de procuror general se încheie în data de 27 aprilie 2019.

  Pentru a discuta acest aspect, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii și-a suplimentat ordinea de zi pentru astăzi.

  Capital informează că secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a acceptat cererea de pensionare depusă de procurorul general Augustin Lazăr.

  Lazăr a încercat să mai obțină un mandat de procuror general, însă ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a respins candidatura.

  Decizia de pensionare vine după un scandal monstru apărut în presă pe numele procurorului general. Augustin Lazăr a fost acuzat că a refuzat eliberarea condiționată a dizidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud, informează capital.ro

  Lazăr a spus că este nevinovat.

  Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că Lazăr ar urma să primească o sumă enormă de la stat. Tăriceanu a declarat că acesta va încasa ”cea mai grasă” pensie din România.  Știrile Zilei