12:19 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Tudorel Toader

  Declarațiile lui Toader după întâlnirea cu Dăncilă: Sunt două proceduri

  © Photo: Guvernul României
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  35321

  Ministrul Justiției s-a întâlnit în această dimineață cu premierul Viorica Dăncilă pentru a vorbi despre demisia sa – care vor fi relațiile cu prim-ministrul după încheierea procedurii.

  BUCUREȘTI, 18 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. În cursul acestei dimineți, ministrul Justiției s-a întâlnit cu premierul pentru a vorbi despre demisia sa, după ce CEx al PSD i-a retras sprijinul politic.

  Tudorel Toader a spus că revocarea sa a ajuns la Cotroceni și a explicat că, după încheierea procedurii, relația sa cu Viorica Dăncilă va rămâne neschimbată.

  El a spus că a avut relații foarte bune cu fiecare dintre cei trei premieri ai guvernului din care a făcut parte.

  ”Vă asigur de faptul că, după încetarea ministeriatului, relația mea cu domnia sa va fi aceeași. Mi-a confirmat faptul că după ce am făcut acel anunț a dat drumul la adresele spere președintele României”, a explicat Tudorel Toader, potrivit antena3.ro

  Demnitarul a precizat că discuția a fost absolut corectă și că premierul a evocat nevoia de continuitate la minister. Toader a punctat că va rămâne la minister până când numele noului ministru va apărea în Monitorul Oficial.

  ”Sunt două proceduri prin care se va ajunge la acel moment: procedura de revocare și procedura demisiei. Guvernul e condus de premier, care are cuvânt decisiv în remanierea unui ministru, chiar și în numirea lui. Am luat act de decizia premierului Dăncilă cu solicitarea trimisă pentru remanierea mea. Mi s-a spus să mă gândesc la varianta demisiei. Așa Președintele trebuie să respecte un termen”, a zis Toader.

  Reamintim că propunerea pentru Ministerul Justiției este social democratul Eugen Nicolicea.  Știrile Zilei