20:57 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  Liviu Dragnea

  Exclusiv: Veste mare pentru Liviu Dragnea! Un demers în favoarea sa, la Parchetul General

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  27552282

  Un ONG care a ”înaintat sesizare penală către organele judiciare abilitate” vizând pe cei autorul (autorii și responsabilii pentru publicarea) scrisorii în care Dragnea e amenințat

  BUCUREȘTI, 4 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. În exclusivitate, Sputnik publică un demers al unui grup de oameni de Drept, jurnaliști, ofițeri în rezervă etc. – care s-au decis să intervină după ce Liviu Dragnea a fost amenințat de șeful unui sindicat al lucrătorilor din penitenciare.

  ”Suntem un grup de activiști, profesioniști în diferite domenii de activitate, care ne-am adunat în jurul aceleiași nemulțumiri: crima organizată, flagel extins astăzi la cel mai amplu nivel al ultimilor 30 de ani”.

  Acesta este prezentarea celor care au fondat Organized Crime Harm Reduction (OCHR), ”Organism European de Reducere a Riscurilor Asociate Crimei Organizate”, un ONG care a ”înaintat sesizare penală către organele judiciare abilitate” vizând pe cei autorul (autorii și responsabilii pentru publicarea) scrisorii în care Liviu Dragnea este amenințat.

  Astfel, prin președintele Eugen Chiracu, OCHR a înaintat o sesizare (0147/30.05.2019) către Parchetul General, conform art 288 NCPP, al 1, ”prin care vă aducem la cunoștință săvârșirea următoarelor infracțiuni (…) de  către numitul Sorin Dumitrașcu, cu participarea în  complicitate sau asentiment tacit al altor  persoane”

  - Art. 280 Supunerea la rele tratamente

  - Art. 281 Tortura

  - Art. 296 Purtarea abuzivă

  - Art. 297 Abuzul în serviciu

  OCHR evidențiază calitatea de funcționar public cu statut special a lui Dumitrașcu (autorul scrisorii), lucrător al Administrației  Naționale  a  Penitenciarelor,  Președinte al Federației  Sindicatelor din  ANP.

  În ampla analiză care însoțește sesizarea, OCHR evidențiază termenii, aluziile și contextul folosite de Dumitrașcu în scrisoare. Iată aici un exemplu, restul poate fi găsit în sesizare.

  ”Aspectele menționate de numitul Sorin Dumitrașcu cu privire la posibilitatea deținutului de a fi violat în incinta penitenciarului (…) dar mai ales solicitarea in scris a acestuia de a « avea grija» adresata direct persoanei condamnate, prezinta un aspect deosebit de grav (…) regăsim aspecte ce pot fi asimilate instigării la fapte reprobabile social”.

  OCHR subliniază că ”aceste aspecte sunt susținute de reprezentantul angajaților instituției ce are obligația respectării drepturilor fundamentale ale omului, angajați ce au la rândul lor obligația de a asigura paza și ordinea, siguranța și protecția populației penitenciare”.

  Iată aici textul sesizării OCHR la care se referă reclamația.

  Desigur, este o veste mare pentru Liviu Dragnea, în sensul că, iată, cineva întreprinde un demers oficial în favoarea sa, după ce, în primele zile de după încarcerarea, fostul ”cel mai puternic politician român” a fost ținta atacurilor și insultelor.

  Tematic

  Acum, Verdict final în procesul lui Liviu Dragnea! S-a terminat!
  Presa internațională, neiertătoare cu Dragnea
  Imaginile anului: Liviu Dragnea i-a lăsat cu buza umflată pe protestatari
  Afirmații scandaloase și false la ProTV: Esca și C.T. Popescu despre Dragnea și PSD
  Mesajul nepotrivit al ambasadei britanice este ”O confirmare că Dragnea a fost mare”
  Tagurile:
  Parchetul General, Demers, Condamnare, Liviu Dragnea


  Știrile Zilei