17:27 20 August 2019
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.62
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.70
  Adina Florea

  Boicot la CSM – blocarea Adinei Florea, procurorul care o anchetează pe Kovesi!

  © Photo: EVZ
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  354805

  Nici azi nu a fost validată Adina Florea în fruntea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiției – mai mulți procurori au fost în clădire dar nu au venit în sală

  BUCUREȘTI, 24 iun - Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, ministrul Ana Birchall a plecat de la CSM. Prezența ei a fost o surpriză, după ce inițial se anunțase că nu va veni la ședință, spunându-se chiar că ar fi trimis vineri o adresă prin care anunța că nu poate veni.

  Dar, surpriza a venit din partea altor membri ai CSM care fie nu au venit de loc, fie erau în clădire dar nu au venit la plenul care urma să o valideze pe Adina Florea.

  ”Nu fost un boicot, va fi un comunicat”, a răspuns Bogdan Licu, procurorul general, la întrebarea dacă numirea Adinei Florea a boicotată. ”O să fie un comunicat cu privire la modul în care Secția pentru procurori și o parte din Secția pentru judecători au reacționat așa”.

  Cu alte cuvinte, nici azi nu a fost validată Adina Florea în fruntea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiției – e posibil ca o nouă ședință a CSM pe această temă să fie programată zilele viitoare.

  În sală au fost doar 10 membri – minimul fiind de 15.  Știrile Zilei