18:57 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Молоток судьи

  Magistratii au decis: Sorina rămâne în România

  © Sputnik / Владимир Федоренко
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  Cazul fetiței Sorina de la Baia de Aramă (18)
  128630

  Fetița adoptată din Baia de Aramă, al cărei caz a pus pe jar românii întreagă, rămâne, deocamdată, în țara noastră.

  BUCUREȘTI, 27 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Fetița adoptată de un cuplu de români stabiliți în Statele Unite ale Americii nu va pleca, deocamdată, peste Ocean.

  Judecătoria din Mehedinți cere acte ale adopției fetiței. În data de 3 iulie 2019, judecătorii vor da un verdict privind ordonanța președințială.

  Familia adoptivă a cerut instanței să îi fie pusă la dispoziție cererea procurorului general al României. De altfel, magistratul de la judecătoria din Drobeta Turnu Severin a cerut informații suplimentare de la Parchetul General, dar și de la DGASPC Mehedinți, notează dcnews.ro

  Acesta are nevoie de informații referitoare la perioada minima necesară pentru ca Sorina să fie audiată. De altfel, fetița va ajunge în fața anchetatorilor.

  Avocatul Victor Dumitrică a precizat că el consider că este un demers de rea credință, și că a fost trimisă la dosarul cauzei, cu cinci minute înainte de ședință, o cerere reconvențională.

  ”Puteau să trimită această cerere cel târziu marți pentru ca și celelalte părți să ia cunoștință de ea. Nu au timbrat cererea astfel că instanța a fost pusă în imposibilitatea de a soluționa cauza astăzi”, a precizat avocatul.

  Acesta a adăugat că instanța cerea ca, în cazul în care se admite solicitarea domnului procuror general, celelalte părți să fie obligate la plata sumelor de bani pe care părinții adoptivi le pierd pentru a sta aici în țară.

  Reamintim că este vorba despre un caz cutremurător cu implicații româno-americane: o fetiță de opt ani, româncă, a fost luată din familia unde a crescut pentru a fi trimisă la familia adoptivă din Statele Unite ale Americii.
  Fetița a fost smulsă de la familia care o avea în plasament, iar imaginile video au cutremurat o țară întreagă.

  Sputnik a scris despre povestea fetiței. Între timp, în spațiul public scandalul s-a amplificat, multe voci afirmând că micuța ar fi dorită pentru a i se preleva organele.

  Sputnik va prezenta, pe măsură ce apar, cele mai importante momente ale acestui caz ce se anunță a fi scandalul anului.

  Тема:
  Cazul fetiței Sorina de la Baia de Aramă (18)
  Tagurile:
  Fetiță, Magistrați


  Știrile Zilei