04:57 15 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  3165292

  Varianta nu este pierdută – ci întârziată. Desigur, cu condiția ca PSD să nu renunțe la această importantă bătălie pe Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

  BUCUREȘTI, 29 iul, Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, CCR a admis sesizările de neconstituţionalitate depuse de Opoziţie şi de preşedintele Klaus Iohannis împotriva modificărilor aduse de Parlament Codului Penal şi Codului de Procedură Penală.

  ”Potrivit unor surse judiciare, motivul invocat de judecători pentru decizia luată este că Parlamentul nu şi-a exercitat obligaţia de a efectua toate corelările textelor din Codurile penale cu deciziile anterioare ale Curţii”, transmite Mediafax.

  În acest context, legile se vor întoarce în Parlament.

  Această decizie este o gravă lovitură împotriva Coaliției de guvernământ, mai ales contra PSD – care considera aceste modificări ca o mare realizare politică.

  Dar, lovitura este cumplită pentru Liviu Dragnea, ale cărui speranțe erau legate de aceste modificări.

  Concret, prin decizia CCR se statua caracterul de cauză expresă de revizuire deciziilor Curţii Constituţionale, inclusiv la judecățile pe fond, în sentințe definitive – opinează unii juriști. Deci, în cazul lui Dragnea, se poate să fi fost o soluție.

  Oricum, varianta nu este pierdută – ci întârziată prin reîntoarcerea în Parlament. Desigur, cu condiția ca PSD să nu renunțe la această importantă bătălie pe Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

  Tematic

  “Omul din umbră” al lui Dragnea, cutremură politica! ”Iohannis e un mort politic frumos”
  Viorica Dăncilă revine în jocul periculos al lui Dragnea
  Ionuț Apahideanu – ”glumă” ceaușistă cu dedicație! Pentru Viorica Dăncilă despre… Dragnea!


  Știrile Zilei