11:55 22 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.64
 • USD16.66
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  Fetele dispărute din Caracal - crimă odioasă (227)
  36620

  Procurorii CSM au decis astăzi suspendarea procurorului din Caracal, Cristian Ovidiu Popescu, care nu ar fi permis agenților de poliție să intre în casa lui Gheorghe Dincă din Caracal înainte de ora 6:00.

  BRUXELLES, 1 august - Sputnik, Daniela Porovăț.  ”În ședința din data de 01.08.2019, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în temeiul art. 52 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, suspendarea din funcție a domnului P.C.O., procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe perioada desfășurării cercetării disciplinare”, a anunțat CSM.

  Secția mai spune că procedura disciplinară desfăşurată la acest moment faţă de procuror este de natură să aducă atingere prestigiului justiţiei și că ”asupra fondului abaterii disciplinare Secția pentru procurori se va pronunța în eventualitatea exercitării acţiunii disciplinare de către Inspecţia Judiciară”.

  Secția pentru procurori a CSM a discutat astăzi cazul procurorului din Caracal după ce Inspecția Judiciară a anunțat, ieri, că a început cercetarea disciplinară față de acesta.

  Inspecția a propus CSM suspendarea acestuia din funcție până la încheierea cercetării disciplinare.

  „Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorul Popescu Cristian Ovidiu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal sub aspectul săvârşirii abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a, constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă”, a comunicat ieri Inspecția Judiciare.

  Totul a plecat de la faptul că Nicolae Alexe, fost adjunct IPJ Olt, a declarat că a propus procurorilor care se ocupau de dispariția Alexandrei, să intre în flagrant în casa lui Gheorghe Dincă, invocând prevederea din Constituție care le permitea acest lucru, însă magistrații nu au fost de acord, deoarece nu erau siguri că victima e acolo.

  Тема:
  Fetele dispărute din Caracal - crimă odioasă (227)

  Tematic

  Provocare totală: Hai, are curaj vreun anchetator să-i răspundă Sorinei Matei?
  Marius Pieleanu, propunere revoluționară privind Poliția – s-ar schimba multe!
  Klemm, obligat să explice public: E o legătură între americani și scandalul Caracal?
  Colonel STS, acuzații incendiare: De ce a fost preluat cazul Caracal de DIICOT București
  Statistica groazei: România, pe primul loc în Europa la traficul de persoane
  Unii părinți, patronatele din turism și Dăncilă fac praf învățământul
  112: linia telefonică mortală
  Adrian Năstase, radiografia dramei din Caracal: miza este controlul STS!
  Are legătură cu scandalul din Caracal vizita fulger a ambasadorului SUA la Guvern?
  Tagurile:
  Gheorghe Dincă, Caracal, procuror

  Știrile Zilei